Google

torsdag 8 mars 2012

Ikoner för den kreativa.Jag sitter och håller på med en kom-igång-guide till G+, så det ska bli enklare för alla som är nya här att komma igång. Vill gör den så lätt som möjligt och med en hel del illustrationer så det tar lite tid. 

Som du säkert kanske sett har Google ändrat + bilderna på alla sajter, nu är de enhetliga med den officiella G+ loggan. 


Så därför tänkte jag bjuda på lite länkar till Google+ ikoner till er som gillar sånt. Kan vara användbart på sajter, veckobrev, bloggen eller något annat. Givetvis är de gratis att tanka ner.Så här är lite för den kreativa:

Icon pack i tre storlekar.9 ikoner i olika form.

Du som gillade gräsikonen jag har i början på inlägget kan hämta den här, du hittar även samma ikon där men för andra saker på nätet.

onsdag 7 mars 2012

Ny nomineringsomgång till veckans plussare.

Dags att nominera din favorit på G+ till veckans plussare. Reglerna för nomineringarna finns här nedan och vi nominerar fram till lördag klockan 15:00.


Regler för nomineringarna.

1. Tidigare "Veckans Plussare" går inte att rösta på. Se Hall of Fame.
2. Alla personer och sidor(pages) går att nominera, oavsett nationalitet.
3. Max 1 nomineringar per person. Skrivs det fler namn tar jag den först nomineringen som giltig. . Du ska ha en motivering för att en nominering ska gälla. Räcker alltså inte att bara skriva ett namn. Utan motivering åker nomineringen i papperskorgen.
4. Nomineringarna kan man gör fram till lördag klockan 15.00.
5. Då jag driver sidan så är jag immun mot alla nomineringar.

Det var det hela. Era nomineringar kommer tas emot här som en kommentar, eller på G-Worlds sida på G+. Så leta upp era favoriter och gör en bra motivering varför just den personen ska få bli "Veckans Plussare"

#gplusworld

tisdag 6 mars 2012

Gästskribent: Elwira Kotowska

Jag började använda Google+ i augusti och var ganska snabbt nästan beroende av nätverket.

Dels för att jag alltid är nyfiken på nyheter, dels för att gränssnittet är lättförståeligt och visuellt tilltalande och dels (vilket är mest viktigt för mig) för att jag hittade många intressanta människor att samtala med.

Jag upplever att dialogen på G+ är otroligt utvecklande och inspirerande. Trådarna lever längre än på Twitter, är mindre familjära än på Facebook och mindre stela än på Linkedin. 
Men med Google+ är det som med alla andra nätverk: du får det du förtjänar eller du får det du vill om du vet vad du vill.
För mig personligen handlar det om utveckling av mitt egna nätverk. Jag berikas av kontakterna med andra, jag utvecklas genom dialogen och konversationerna och jag tycker att på G+ har jag lätt att hitta likasinnade.

Jag upplever plussare som mogna och medvetna nätverkare. De flesta har varit med om en del nätverk tidigare och är mer kvalitativa i både delande och cirklande. Vissa (likt mig själv) har egna bestämda åsikter om en del nätverk, andra bränner inte broar bakom sig och är aktiva i flera.

Jag är inte så bra på att cirkla er alla för jag gillar den känsla av en blandning av allt när jag checkar in. Fotografer, filosofer, mediefolk, publicister, konstnärer.  Jag gillar att vi pratar mindre yrke (som på Linkedin) och mer intresse och passion. Och äkta känns det för mig. Inte den glittriga glänsande (som på FB) men äkta engagemang.  Och utvecklande att se hur tråden i ett visst ämne fördjupas och ändras utan att drunkna i en mängd andra tillägg (som på min första kärlek: Twitter).

Må vi alla plussa länge och väl och växa om nya konversationsnyfikna och för alla som fortfarande tvekar har jag ett tips från den berömda filosofen Nalle Puh:
”Du kan inte alltid stanna i din egen hörna av skogen och vänta på att andra ska komma till dig. Du måste gå till dem ibland också”.


söndag 4 mars 2012

Petra Graneström, veckans plussare.

Veckans plussare är:


Petra Graneström


Årets andra tjej som tar hem veckans plussare är Petra Graneström. De flesta som är aktiva på G+ känner säkert igen Petra. Hon är en aktiv och kommentarsglad tjej som ofta skriver egna poster.

Motivering:
"Petra är mycket aktiv och en glad prick här på G+."


Så grattis till dig Petra till att bli den 16:e veckans plussare.