Google

lördag 26 november 2011

Röstningen till veckan plussare är igång.

Den här veckan har vi 6 stycken som vi kan rösta på. Dessa ser ni här nedan och kan ni rösta på i högerspalten. Nytt för den här veckan är att en sida är nominerad.
Har varit lite mycket idag, med katt och hela balunsen så imorgon söndag kan ni rösta fram till 20.00.


torsdag 24 november 2011

Perspektiv på tillvaron.

Google+ har för mig öppnat en helt ny syn på sociala nätverk. Nyfikenhet och intressedelning har fått en helt ny innebörd. Många klagar på G+ att det inte är någon aktivitet där. Dessa har inte förståt ett dugg av vad G+ går ut på. G+ är en plats där du kan förkovra dig i dina intressen och åsikter. Där man träffar nya människor med liknande intressen och byter erfarenheter. Det är inget ställe där du får frågan om du verkligen känner personen innan du lägger till någon. Följ dem du vill och låt flödet öka.

Många är de experter som ska försöka analysera Google+ och sen slår ner på det pga att de inte själva har insett vad det handlar om. De är inrutade i det vanliga sociala tänket. Det fungerar inte på G+. Vore mycket bättre om de socialiserade sig på G+ och upptäckte vad det handlar om. Tror många med mig har upptäckt att det räcker med en post så kommer folk svara. Aktiviteten på en själv återspeglar det flöde man förtjänar.
På G+ har ditt namn inte så stor betydelse som det kanske har på andra sociala medier. De flesta är jämlikar. Vilket gör att konversationerna oftast blir väldigt bra. Kort och gott kan man nog säga att det räcker inte att ställa ut skorna så är det klart i betalt på G+.

Det har hänt mycket sen starten i slutet på juni. Vi som varit med på resan från början vet det. Många gnäller att det inget händer och att vissa funktioner inte finns. Google är lyhörda på sina användare och mycket av det som kommit in är idéer från oss som använder det. Istället för att gnälla så gör som jag. Använd "Feedback" knappen och skriv det du vill ska finnas på G+. Det ger resultat.
Vi kommer få se mycket nya grejer på G+ framöver, mycket som vi kanske aldrig sett förut. Innovativa lösningar som folk kommit med, men som Google tar ett ytterligare steg med. Ha bara lite tålamod. Google har inte bråttom och kommer säkerligen inte lägga upp något som de inte vet folk vill ha. Så har det varit från början. Blir inget hattande som FB sysslar med.

Till sist vill jag pusha lite för att försöka få in folk på G+. Utnyttja dina kontakter på andra nätverk och förklara för folk vad det handlar om. Att det är nyskapande, där dina intressen står överst. Låt folk få lite nytt perspektiv på sin tillvaro i ett socialt nätverk. Allt går inte ut på att hålla sina nära och kära uppdaterade vad som händer, finns än värld där du står i centrum och där du kan dela det du tycker är det bästa som finns.

onsdag 23 november 2011

Pages på Circlecount

Nu finns ranken på Circlecount för pages. Nu är det så att din sida kanske inte syns i ranken. Problemet då är att du nog inte har skrivit i något land. Men detta är lätt fixat. Följ bara bilderna här nedan. Börja att ställa dig i profilen på din sida och klicka på "Redigera profil". Fortsätt :


Klicka på "Klar med redigering"

Nu blir du bli rankad på Circlecount. Kan ta en stund innan det syns. Lycka till med dina följare och var rädd om dem.

tisdag 22 november 2011

Nomineringar till veckans plussare är nu öppen.

Den här veckan är det Lou Lavendell som är veckans plussare. Han är kung just nu och fram till söndag, då vi ska ha utsett en ny "Veckans Plussare". Så därför kommer det nu bli en ny omgång nomineringar fram till lördag.

Jag har också skapat lite regler för nomineringarna.

1. Tidigare "Veckans Plussare" går inte att rösta på.
3. Max 1 nomineringar per person. Skrivs det fler namn tar jag den först nomineringen som giltig.
2. Du ska ha en motivering för att en nominering ska gälla. Räcker alltså inte att bara skriva ett namn. Utan motivering åker nomineringen i papperskorgen.
3. Nomineringarna kan man gör fram till lördag klockan 15.00.
4. Då jag driver sidan så är jag immun mot alla nomineringar.

Det var det hela. Era nomineringar kommer tas emot här som en kommentar, eller på G-Worlds sida på G+ eller på min profil där. Men från och med nästa vecka så kommer bara nomineringar kunna tas emot på G+ World-sidan och här.

Så leta upp era favoriter och gör en bra motivering varför just den personen ska få bli "Veckans Plussare"

måndag 21 november 2011

Den nya chatten.

Idag har den nya chatten börjat rulla ut för oss svenskar. Vilket gör att du nu kan chatta med folk i dina kretsar direkt.


Nu behöver du inte chatta med alla dina kretsar. Du kan visa dig som online för vilka kretsar du vill och själv väljer. Till höger om "Chatta" klickar du på den lilla pilen och väljer sekretessinställningar i menyn. Du får du upp en ruta och till höger om "Välj vilka som får chatta med dig:" klickar du. Då kan se vad du kan välja på bilden här nedan. Jag har valt "Anpassat" och får du upp alla mina kretsar och kan bara bocka i de kretsar som jag vill ska se att jag är online och är chattbar med. 


söndag 20 november 2011

Veckans plussare v46.

Veckans plussare är:

Lou LavendellVeckans plussare blev Lou Lavendell. Han är en aktiv kille som även hänger på hangouts om tillfälle ges. Lite inside info är att han älskar att se Idol och Bonde söker fru. ;)

Här är några motiveringar från hans nomineringar:

" som öppet visar sitt beroende av Google+. Han dyker upp överallt på Google+ och delar med sig av sin humor. Som ett litet lyckligt barn så utforskar han alla Google+ ´s funktioner och backar inte för hetsiga diskussioner."

"Tycker +Lou Lavendell ska nomineras. Bl.a för sitt inlägg om Breivik igår som genererade i massa kommentarer och meningsutbyte här på G+. Kan upplysa att de inlägget rullar forfarande med kommentarer. Lou är en klar kandidat till G+ are för denna veckan =))"

Så nu Lou får du njuta av rampljuset en vecka. Grattis och fortsätt med ditt glada humör på G+.