Google

torsdag 31 maj 2012

What´s hot inställningarna.

Det har varit lite snack på G+ om funktionen "What´s hot" eller Hot on Google+. Folk vet inte varför det kommer upp saker från folk som de inte ens följer. Detta är dock enkelt att åtgärda så du slipper detta eller vill ha mer sånt.

Det du gör att i meny på G+ klickar du på Utforska/Explore. Sen kan du se här nedan på bilden att det finns ett reglage uppe till höger som du drar fram och tillbaka för att ställa in vad du vill se eller rättare sagt i vilken mängd du vill se vad som är hett på Google+.
onsdag 30 maj 2012

Nu kan du nominera ett inlägg till "Veckans inlägg".


Så var det dags att nominera ett inlägg som du tyckt varit bra i veckan. Inlägget ska varit skrivet från i lördagen den 26 maj 00:00 till och med på fredagen den 1 juni klockan 23:59. Du kan nominera fram till 12:00 på lördagen den 2 juni.

Vill du se vilka som varit nominerade fram till idag så finns de samlade den egna sidan Veckan inlägg på G+.

Reglerna:
  • Inlägget ska ha publicerats offentligt på Google+ under den gångna veckan.
  • En nominering per användare, men samma skribent kan ha fler nomineringar. 
  • Ett inlägg kan vara en text, en bild, en video eller en länk från en extern källa där skribenten har lagt till en egen text och ingående gjort en seriös post av det. 
  • Inlägget ska vara original och inte en delning. Är det en delning ska originalet nomineras. 
  • Inlägget ska vara på nordiska språk eller engelska. 
  • Varje nominering ska ha en motivering. Ju bättre motivering ju större chans att nomineringen går vidare till röstningen.
  • Den som skrivit inlägget får nämnas som källa, men får annars inte figurera i motiveringen till nomineringen.
  • De 10 bästa motiveringarna kommer leda till att 10 inlägg kommer gå vidare till en omröstning.
  • Under röstningen får inte skribentens namn nämnas utan här är det inlägget som är det viktiga. Var och en som läser inläggen vet vem som skrivit det ändå. Ser jag att det blir personkampanjer i flödet kommer nomineringen som rör det inblandade inlägget att plockas bort omgående och rösterna kommer ogillas.
  • Inlägget ska ha skrivts mellan lördag klockan 00:00 till nästkommande fredag klockan 23:59. Nomineringen ska senast vara inne på lördag klockan 12:00. Röstningen kommer sen ske när den aviseras på G+ World sida på G+. Men den kommer ske senast lördag kväll till söndag kväll. 

måndag 28 maj 2012

Hangouts On Air från Sundsvall.

Idag är Google i Sundsvall! Handelsminister Ewa Björling, Google och Ditt Företag Online pratar gränslös e-handel för företagare i Sundsvall. Hela föreläsningen sänds live idag kl.16.00-17.30 här på +Google Sverige ochwww.dittforetagonline.se/sundsvall - missa inte möjligheten att få konkreta tips och råd om hur ditt företag kan synas online!


Detta är en Hangouts On Air och du kommer kunna se den här i efterhand. Google+ för nybörjare. Snabbguide hur man kommer igång.

Här kommer en snabbguide till ett snabbare sätt att komma igång med Google+.

1. Fyll i alla dina uppgifter.
2. Gör en grundlig presentation. Se till att du får med dina intressen. Glöm inte profilbilden, så folk ser vem du är.
3. Kopiera din presentation eller skriv en ny och infoga den i ett offentligt inlägg, hashtagga den med #presenteradig.
4. Lägg gärna till denna cirkel där folk har presenterat sig under hashtaggen #presentera dig. Cirkeldelning
5. Gå in på dina cirklar och fliken sök efter personer så kanske du hittar intressanta människor att följa.
6. Sök på dina intressen i sökraden längst upp på sidan.

Vad är en hashtag? Länk till Wikipedia.

Google+ är i första hand ett socialt nätverk där dina intressen står i fokus. Man följer nya intressanta människor, så var inte rädd att följa okända människor bara för du inte känner dem. Detta är inte Facebook där du i första hand följer folk du redan känner.
Gör nya cirklar för de olika intressena så du enkelt kan följa det som intresserar dig. Observera att en person kan finnas i hur många cirklar som helst.

Lycka till!

söndag 27 maj 2012

Veckans inlägg utsett.

Det var Erik Anderssons inlägg om att presentera sig som blev veckans inlägg. #presenteradig har varit en stor succé. Mer än 100 användare tog uppmaningen och skrev och presenterade sig via hashtaggen #presenteradig i fredags. Makalöst gensvar som bevisar återigen att G+ är ett nätverk att räkna med. Inte bara att många skrev utan att det var så många som kommenterade och plussade de olika presentationerna.

Motiveringen löd:
" Ett riktigt bra initiativ som fått väldigt bra gensvar. Bara söka på hashtaggen#presenteradig så ser man hur många som följt Eriks råd. Bra jobbat!"


De nominerade var:


1. Cirklar vs Hashtags
2. Presentera dig
3. Stefan Woldekidan presentation

Röstningen gav detta resultat: