Google

lördag 12 november 2011

Röstning på veckans plussare.

Dags för röstning till veckans plussare. Röstningen ska vara inne före 18.00 imorgon söndag. Här är de som du kan rösta på. Röstningen sker i högerspalten. Om din nominering inte kom med så beror det att den saknade motivering. Finns ingen anledning att nominera någon om det inte finns en motivering.
fredag 11 november 2011

Din guide till en hangout.

Det är många som frågat om just hur en hangout fungerar. Kort och gott kan man säga att en hangout är ett mötesrum i realtid. Du kan sitta och snacka om vad du vill. Ypperligt för företag att ha möten i om man sitter på olika platser. Det finns en hangout som heter hangout with extras. Där kan man dela Google dokument, skissa och ha skärmdelningar. Den är inte utbyggd full ut än, så där kommer jag att skriva en ny guide när den känns stabilare. den fungerar bra nu, men det kommer säkert till en massa tjänster senare.

Guiden här nedan är bara en fingervisning hur du skapar en hangout och hur det ser ut när du är i rummet och vad du kan göra där. Vill också säga att du behöver ingen mick eller cam för att delta i en hangout. Du kan textchatta där och om du bara har mick så går det bra att bara prata. Den här tjänsten tycker jag är otroligt bra och är övertygad om att den kommer användas väldigt flitigt mellan människor. Jag kommer försöka köra minst en hangout i veckan, så folk få chansen att testa på detta.

Något som vart lite otydligt i guiden är att du kan givetvis starta en hangout med bara en person. Du väljer ju vem eller vilka cirklar du vill prata med.Nu är du inne i hangouten. Då ser det ut så här, fast här var det lite folktomt. 


Kan kanske kännas lite lustigt att snacka med folk man inte känner, men det är lika för alla i början vid en allmän hangout. Det brukar ge sig direkt, då folk är ganska snacksaliga. Så häng med på en hangout nån gång. 

torsdag 10 november 2011

Badge på bloggen eller sajten.

Sen igår kan man skaffa sig en badge till sin sajt eller blogg, där man kan cirkla dig direkt. Du ser den ute i högerspalten under PriceRunnersöket. Det är än så länge bara på uppbyggnadsstadiet, men har fungerat sen igår för mig.

Det du ska göra är att regga dig på Google+ Plattform. Du kommer hamna i en grupp så man kan följa arbetet och dels skriva vad man tycker. När du gjort det kan du sätta igång med den "badge". Denna är gjord för pages, så man ska nå ut med sina sidor till andra och de lätt ska kunna cirkla dig på plats så att säga. :)

Om jag fattat saken rätt så kommer detta bli större. Idén är den att du ska kunna cirkla och lägga till folk och pages var du än är på webben i framtiden. Detta är klart bättre än något annat, då du på den sidan du befinner dig direkt kan bestämma i vilken/vilka cirklar den ska vara i. Personen eller pages hamnar exakt i det flöde du vill att den ska hamna i utan en massa efterarbete. Smart och väldigt simpelt.

Till badgessidan.


onsdag 9 november 2011

För dig som vill ha ett kortare namn till din sida.

G+ profil namn är rätt komplicerat att ha i skallen. Därför kan man gör ett kortare med hjälp av sajten här nedan. Tredjepartstjänst men helt klart bättre än den sifferradda som är nu.

Så in och testa.

Här kortare du ditt Google+ namn.

Hangout!!

Klockan 19.00 ikväll kör G+ World på G+ igång en hangout för de som följer mig där. Tänkte det kunde bli en frågestund får nytt folk och även för gamla uvar. Även ett snack runt de nya sidorna kan kanske vara på sin plats. :)

Så vill du hänga på så är det 19.00 ikväll det startar på G+ World egna sida. :)


Små råd på vägen.

Många som kommer in och som nyligen har addat mig på G+ är lite konfunderade på hur detta med G+ fungerar. Först vill jag säga att detta inte är FB, detta är Google+. Här är nätverkande det viktigaste, inte vad din faster eller moster sysslar med. Intressen, åsikter och mycket annat kan man dela och prata om på G+.
Jag tar alltid för vana att följa de som följer mig, oavsett var folk kommer ifrån. Den respekten kan jag ge dem om de nu vill följa mig.
Om man nu är ny och vill utforska G+ och dess möjligheter, men inte har några vänner här, hur gör man då?
De flesta som är på G+ är väldigt öppna för att skapa nya kontakter. Så mitt råd är att du ställer dig i dina cirklar sen klickar du som på bilden här nedan.
Då kommer du få en massa svenskar om du nu är härifrån. Gör en ny krets som heter "Väntande" eller nåt. Lägga alla som du fått upp i söket i den cirkeln. Sen är det bara att vänta. Du kommer garanterat få en massa som följer dig och som du kan följa. Dessutom får du en hum om vilka som är aktiva av de du hade i söket. Låt det gå några veckor sen kan du plocka bort de i kretsen. Då har du cirklat om de som var aktiva och följer dessa. Voila! Du har ett mer aktivt flöde och säkert helt nya vänner som du kanske kommer få glädje av för lång tid framåt.

Ett annat tips som kan vara bra att veta som nybörjare är hur man länkar namn eller sidor när man skriver ett inlägg eller en kommentar. Det du gör är att skriva ett + och sen det namn du vill ska länkas. Du får du förslag på personer när du skriver. Klicka på den du menade och det är länkat och klart.

Jag har tagit upp detta förut, men vill sprida det lite mer. Facebook har en enormt krånglig väg att gå om du vill ha ut information från dom om dig själv. Det slutar med att du får hem en papperslunta som är värre än bibeln. Google har hjort det lite smidigare och där du själv bestämmer vilken information du vill titta på.
Google Takeout kan du antingen ta ut hela rasket eller välja det du vill se. Jag brukar ibland tanka hem mitt flöde, kan vara kul och se hur mycket man skrivit. Dessutom kan det vara bra med en backup på sina grejer.

Det var allt för nu, men jag kommer återkomma. Kanske dags för en frågestund med en "Hangout"? Det kommer upp en sån under de närmsta 12 timmarna. Jag annonserar om det här innan. Givetvis kommer du vara först att få vet som läser bloggen. ;)

Ha en bra dag.

tisdag 8 november 2011

Skillnaderna mellan en profil och en"page".

Trots att man kan tycka att din profilsida är väldigt lik din "page", så är det skillnader och ganska väsentliga sådana.

* Sidor kan inte lägga till personer till sina cirklar och om den inte blivit nämnd på något sätt eller cirkeldelad. 
* Sidor kan göras för en mängd olika kategorier medans profiler kan endast göras för människor. 
* Sidor har en +1 knapp. 
* Sidor kan inte +1:a andra sidor och inte heller websajter. 
* Sidorna kan inte spela spel. 
* Sidor kan inte dela med "Utökade kretsar". 
* Sidor får inte meddelanden via e-post, SMS eller i Googlebaren. 
* Sidor kan inte kör "hangout" på mobilen.

 Som du märker är det vissa skillnader och jag tror att de kommer bli fler vad det lider. Vi är ju bara på startlinjen än. Hoppas några frågetecken har rätats ut av denna lilla post.

Skapa en sida på Google+.

Igår kväll släpptes sidorna in på Google+. Vilket i korthet betyder att du kan skapa en eller flera sidor för ditt företag,musikband,föreningen eller bara för din sajt eller blogg. Det är upp till dig vad du gör av dessa sidor.

Jag har fått några frågor hur man gör. Jag har tagit det enklaste exemplet att skapa en sida för övrigt. Har inte gått igenom alla kategorier, men tror denna kommer att användas flitigast. Kom ihåg att du ska stå i flödet när du börjar, sen följer du bara guiden här nedan så är du igång på några minuter med dina sidor.

Steg 1.


Steg 2.


Steg 3.


Steg 4.


Steg 5.


Steg 6.


Steg 7.


Steg 8.


Svårare än så är det inte att skapa en sida på G+. Glöm inte heller att fylla din sida med info, bilder och annat. Du kan starta hangouts och annat. En sak som du bör tänka på är att du kan inte integrera dig med andra förrens de har gjort det med dig. Kommentarerna är begränsade också, men det lär du dig snart.

Lycka till och dela gärna med dig när du gjort en sida.

Veckan Plussare

Den här veckan är det Stefan Wolekidan som är veckans plussare. Han är kung just nu och fram till söndag, då vi ska ha utsett en ny "Veckans Plussare". Så därför kommer det nu bli en ny omgång nomineringar fram till lördag.

Jag har också skapat lite regler för nomineringarna.

1. Tidigare "Veckans Plussare" går inte att rösta på.
3. Max 1 nomineringar per person. Skrivs det fler namn tar jag den först nomineringen som giltig.
2. Du ska ha en motivering för att en nominering ska gälla. Räcker alltså inte att bara skriva ett namn. Utan motivering åker nomineringen i papperskorgen.
3. Nomineringarna kan man gör fram till lördag klockan 15.00.

Det var det hela. Era nomineringar kommer tas emot här som en kommentar, eller på G-Worlds sida på G+ eller på min profil där. Men från och med nästa vecka så kommer bara nomineringar kunna tas emot på G+ World-sidan och här.

Så leta upp era favoriter och gör en bra motivering varför just den personen ska få bli "Veckans Plussare"

måndag 7 november 2011

Sidorna ute för alla.

Nu kan du göra din egna sida(pages), då Google för en liten stund sen öppnade upp möjligheten för alla användare av G+.
Så bar att sätta igång och testa.

Du hittar funktionen till höger när du står på din profil.

Google+ öppnat "pages".

Nu ikväll öppnade Google+ "pages". "Pages" är släppt för ett begränsat antal som kan köra Google+ Direct Connect. Men Google säger att det kommer öppnas för fler och fler längre fram. Alla ska kunna ha sin egna "Page" så småningom. Det är dock en hel del varumärken som har startat sina "pages" så det är bara att söka på ditt favoritband eller lag, eller företag och se om de finns.

Jag återkommer med mer info senare.

Google+, där din närvaro betyder något.

Jag är helt övertygad om att G+ kommer slå. Förr eller senare kommer den blomma ut för fullt. Det är många som sågat G+ redan från början. Jag är tämligen övertygad om att dessa kommer få äta upp detta med råge. Företagen står för dörren, Google Apps är kopplat och med det en otrolig samling av möjligheter. Det man kan förutspå är att hangouts, delning av dokument av olika slag och företagsevent kommer slå högt i taket när företagen kommer. Möjligheterna här kommer vara så mycket större här än på FB för företagen. Deras anställda kommer få varsitt konto genom sin anställning, vilket kommer vara mångas första kontakt med G+. När dessa kommer så kan de inte ett dugg och kommer säkerligen söka sig kunskap hos oss som varit med länge. Alla som läser denna blogg kommer säkerligen få en hel del meddelanden från vänner och okända som tar sina första stapplande steg på G+.

Du betyder massor för dessa. Ta dig tid att hjälpa till och se till att de trivs. Redan nu så är G+ så mycket större än något nu existerande nätverk. Det är en plats för en riktig konversation människor emellan. När vi blir fler kommer det bli ännu mer påtagligt än det är nu.

Din närvaro på Google+ kommer ha stor betydelse för många inom en snar framtid. Ta till vara på den på bästa sätt.

söndag 6 november 2011

Veckans plussare!

Veckans plussare för vecka 44:

Stefan Woldekidan

Stefan är en glad och ytterst trevlig man som blandar sina inlägg med teknik och vardagligheter. Hans morgonfrågor är väldigt populära och han får fram andra användares vardagsbestyr och funderingar kring olika ämnen. Han kommentarer är oftast fyndiga och mycket roliga.

Några av motiveringarna till varför han skulle bli veckans plussare var:

"Stefan Woldekidan gör G+ till en levande och kul nätverk."
"Nominera jag för hans ofta meningslösa men fyndiga kommentarer"

Om du vill följa en på G+ så är absolut Stefan rätt man för dig. 

Till Stefan själv är det bara att gratulera till att bli den första som får titeln "Veckan plussare".Flytta dina foton med Primadesk.

Jag har skrivit om detta förut på andra bloggar, men för att det är ett så otroligt bra sätt att flytta sina befintliga foton och andra saker. Nätverken som finns att tillgå ser du på bilden nedan. Jag använde det för att flytta över varenda foto jag hade på Facebook innan jag dödade mitt konto där. Ska du flytta över foton från något nätverk till G+ så tänk på att det är till Picasa du ska flytta dessa.

Primadesk hittar du här.


Röstningen till veckans plussare.

Nomineringarna är klara och nu är det bara att rösta. Röstningen sker i högerspalten här på bloggen och den kommer stängas klockan 18.00 ikväll.
Jag ändrade också namnet på det hela, till "Veckans plussare"

Så rösta på!