Google

lördag 14 januari 2012

Rösta på veckans plussare.

Dags att rösta fram veckans plussare. Röstningen pågår fram till imorgon söndag klockan 18.00. 11 nominerade är det denna vecka, vilket är otroligt kul. Tack alla ni som nominerat våra vänner på G+. Röstar gör ni som vanligt i högerspalten.

De nominerade är:tisdag 10 januari 2012

Varför G+ World bloggen är utanför Google+.

Jag har fått lite frågor om varför jag inte har allt på Google+ när det gäller veckans plussare och det övriga bloggandet.

Kan säga så här. Jag driver inte G+ World för Google+ räkning, jag driver den för jag vill ha med intressanta personer på Google+. Det får jag inte om jag driver bloggen från insidan på Google+. Jag vill att alla ska ha tillgång till det som händer på Google+. Där spelar G+ World sin viktigaste roll.

Det är oerhört lätt att hamna i en snäv grupp på ett socialt nätverk. Google+ har hittills varit förskonat från det. Vilket G+ World försöker undvika och jobba för att fler intressanta människor kommer in på sidan. Google+ Worlds sida på Google+ är bara för att bloggen ska ha en kanal rakt in i G+. Alla trafik är offentlig och kommer så förbli.

Den kommer aldrig bli en del av Google+ på det sättet att inga utomstående ska kunna intressera sig för Google+ även om man inte har det än. Man ska få en liten glimt av vad Google+ handlar om. Blogger i sig är en del av Google+ och jag kan länka direkt in i Google+ om jag så önskar. Det är det minsta problemet. Orkar man inte med det extra klicket så är det upp till var och en att göra det.

Ett annat skäl för att jag har bloggen är för jag vill ha allt samlat på ett ställe och där du lätt kan hitta det du söker efter. Skulle jag ha samma sak på Google+ och på G+ World skulle det genast bli extremt krångligt med postandet och framförallt kunna sortera de olika posterna under specifika kategorier.

Så nu vet ni skälet till varför allt är som det är.

+Anders Stolt

Vecka 2:s nomineringsrunda sparkar igång.

Vecka 2:s nomineringar ska igång. Folk tycker att det kommer bli svårare och svårare att nominera folk. Då tycker jag man ska vidga sina vyer, för det finns massor med intressanta människor som skriver på G+. Miljontals för den som inte visste det.

Jag har också skapat lite regler för nomineringarna.

1. Tidigare "Veckans Plussare" går inte att rösta på. Se Hall of Fame.
2. Alla personer och sidor(pages) går att nominera, oavsett nationalitet.
3. Max 1 nomineringar per person. Skrivs det fler namn tar jag den först nomineringen som giltig. . Du ska ha en motivering för att en nominering ska gälla. Räcker alltså inte att bara skriva ett namn. Utan motivering åker nomineringen i papperskorgen.
4. Nomineringarna kan man gör fram till lördag klockan 15.00.
5. Då jag driver sidan så är jag immun mot alla nomineringar.

Det var det hela. Era nomineringar kommer tas emot här som en kommentar, eller på G-Worlds sida på G+. Så leta upp era favoriter och gör en bra motivering varför just den personen ska få bli "Veckans Plussare"

måndag 9 januari 2012

100 miljoner användare.

Har läst en del artiklar runt om på nätet. Många spekulerar i om inte G+ har 100 miljoner användare redan nu. Vi har sett någon graf att det skulle vara över 60 miljoner och att experterna säger att G+ växer med 10 miljoner per månad just nu. Om det stämmer kan bara Google själva svara på. Det vore intressant att höra deras åsikt i ämnet.

Jag kan bara utgå från mig själv och det jag ser på min personliga profil. Det byggs på med en strid ström. Framförallt har den sista veckan varit "svenskarnas" vecka. Bara idag tror jag jag fått 15 nya svenskar som följare. Vilket är mycket glädjande. Då jag suttit sen starten på G+ så känner man av trycket  på ett helt annat sätt än om man bara varit med någon månad. Intensiteten har ökat markant den sista tiden. Om jag skulle tippa efter mina egna erfarenheter på G+ så skulle jag tippa på att det ligger närmare 100 miljoner än 60 miljoner just nu.

Många säger att fler användare inte gör sociala medier bättre. Kan inte hålla med. Det är ingen klubb vi sitter i. Det är ett media där man kan vädra sina intressen och affärer. Tror aldrig att fler användare kan göra det sämre, snarare tvärtom. Vi har ju sett att G+ inte passar alla och så kommer det säkert att fortsätta vara. Men de som G+ passar för kommer det bli en boost för. Bara av den anledningen kommer G+ att bättre på sitt innehåll. För vi får aldrig glömma att det är vi som skriver på G+ som formar mångas upplevelse.


söndag 8 januari 2012

Veckans plussare är utsedd.

Veckans plussare är:

Sofia Haargaard


Vi kan bara bock och buga för Sofia som blev veckans plussare för vecka 1 2012, alltså årets första. Man stöter på henne lite varstans i olika trådar. Hon är alltid underhållande och bygger ofta upp trådarna så de blir långa och intressanta.

Motiveringen löd: 
"Jag nominerar +Sofia Haargaard för hennes stora närvaro här på G+"


Så gratulerar Sofia. :) 

Röstning till veckans plussare.

Nu kör vi en omröstning så vi får en veckans plussare för v1 2012. Då jag haft lite att göra så kommer man idag kunna rösta fram till 20:00. Rösta gör vi i högerspalten.

De nominerade är: