Google

lördag 14 april 2012

Skapa event på G+.

En funktion som saknas på G+ är att kunna skapa event av olika slag. Jag får ofta frågan om detta och det enda svar jag kan ge är att jag vet att Google köpt upp tjänster för detta, men om de kommer användas återstår att se. Tror inte Google kommer fixa sånt förrens alla bastjänster går för fullt. Men å andra sidan så kan ju Google överraska, vilket vi fått lära oss med G+.

Så under tiden kan man använda sig av Simple Signup. Med tjänsten kan du skapa event, sälja biljetter, ta in medlemsavgifter med mera. De sköter allt mot en avgift vid biljettförsäljningar och liknande. Men ska du skapa ett evenemang som är gratis så kostar det inget.

Tycker tjänsten verkar riktigt bra, har dock inte använt den själv, men här är ett exempel som just nu är aktuellt för alla på G+. Det är Mariannes Digart Hag som håller i detta och du kan se det här: http://simplesignup.se/event/11542-vi-plussar-foer-koersbaersblommans-dag.


Så för dig som vill skapa evenemang och ha upp på G+ så kan detta vara en väg att gå. 


Simple Signup hette sajten. 

Hur är dina G+ vanor?

Har gjort en enkät om G+ användandet. Så vore väldigt glad om du kunde ta ett par minuter för att svara på dessa frågor. Allt finns på en sida så det går snabbt att svara på dem.

Klicka här för att komma till enkäten

torsdag 12 april 2012

Nya Google+ med 170 miljoner konton.

Igår efter klockan 15.00 släpptes nya G+ ut. Som alltid så rullades det ut undan för undan och kommer så göra de närmsta dagarna. De första reaktionerna var klart positiva och så har det fortsatt. Har bara sett några få som klagat på det nya utseendet. G+ är en beta och förändringar sker och kommer ske tills sidan är helt klar och går för fullt. Det får vi vänja oss vid som användare.

Det som det klagades på mest om utseendet var det vita fältet som uppstod till höger om flödet. Nu vet inte jag om jag är helt pantad, men nog är det lite skönt med luftiga ytor på en sajt. Späckade sidor har vi gott om ändå. Nu är det ju så att dessa vita ytor kommer fyllas enligt G+ högste chef Vic Gundotra.

Samma Vic Gundotra hoppade in på en hangout och meddelade att det inte kommer finnas reklam på G+ den närmsta framtiden. Detta sa de visserligen för länge sen, men han betonade detta igår, då folk snackade om det vita tomma utrymmet på sajten.
Vidare meddelade han att det nu finns det 170 miljoner användare på G+. Det som är kanske mest intressant med det är andras syn på G+. För ju fler som kommer joina nätverket ju lenare i tonen blir de som suttit och kritiserat G+ från början. För oss inbitna användare så är det kul med nya kompisar, men det är inte antalet användare som är viktigt utan innehållet på G+.

Vad är bra med det nya utseendet då? Personligen så tycker jag foto/video visningen har förbättrats avsevärt. Det är helt outstandning. Miniatyrer på hela album direkt i flödet är genialt. Vill man kolla in på en hangout så kan man se vilka som är igång på hela nätverket om man så vill. Det är bra. Att man kan fixa hur sin meny ser ut är heller inte fel. Allt som kan göra saker och ting personligt är bra. Här är Google på väg. Dessutom gillar jag helheten. Med tre fasta element runt om huvudflödet. Det ger ett stabilt och modernt intryck.

Nu väntar vi med spänning vad som kommer dyka upp härnäst, för om vi känner G+ rätt så brukar en utseendeförändring leda till något mer. Men vad?

Nomineringsdags till veckans plussare.

Torsdag morgon innebär att det är dags att nominera någon till "Veckans plussare". Reglerna är enkla och finns här nedan. Så har du någon speciell på G+ som du vill lyfta fram så har du chansen nu.


Regler för nomineringarna.

1. Tidigare "Veckans Plussare" går inte att rösta på. Se Hall of Fame.
2. Alla personer och sidor(pages) går att nominera, oavsett nationalitet.
3. Max 1 nomineringar per person. Skrivs det fler namn tar jag den först nomineringen som giltig. . Du ska ha en motivering för att en nominering ska gälla. Räcker alltså inte att bara skriva ett namn. Utan motivering åker nomineringen i papperskorgen.
4. Nomineringarna kan man gör fram till lördag klockan 18.00.
5. Då jag driver sidan så är jag immun mot alla nomineringar.

Det var det hela. Era nomineringar kommer tas emot här som en kommentar, eller på G-Worlds sida på G+. Så leta upp era favoriter och gör en bra motivering varför just den personen ska få bli "Veckans Plussare"

#gplusworld

onsdag 11 april 2012

Nya G+ har börjat rullas ut.

Du kommer inom en snar framtid få ett nytt G+ att bekanta dig med. Det ser ut så här:Hur det kommer att te sig och vilka funktioner det nya UI har det kan du kolla på här på videon. Kommer komma med mer om det nya när jag själv fått det.

söndag 8 april 2012

Urban Persson, veckan plussare.

Veckans plussare är:


Urban Persson


Efter mycket jämn röstning så står det klart att Urban Persson är veckans plussare. Mycket kan man säga om Urban. Han är en av de tidigaste användarna på G+. Är extremt aktiv och man ser honom nästan överallt i flödet. Urban hjälper till att lotsa nya användare och har svar på nästan allt när det gäller G+, men även när det gäller teknikfrågor. Han micklar med datorer och testar sig fram på olika operativsystem. 

Motiveringen:
"+Urban Persson är alltid lika kunnig, hjälpsam, rolig och intressant. Därför nominerar jag honom som Veckans plussare."

Så ett jättegrattis till dig Urban, du har förtjänat din titel med råge. Ett tips från min skattkammare.

Då jag för någon månad sen bytte webbhotell till City Network så innebar det en hel del i förbättringsväg. Jag har haft Surftown i många år. Deras support har varit kanon under alla år, men de sista året har det varit uselt. Vissa frågor har tagit enorm tid att få svar på och vissa har jag inte fått något svar alls på. Sånt är uselt i mina ögon.
Jag har kollat runt lite och hade egentligen två alternativ, det var Binero och City Network. Till sist föll valet på City Network. Det är ett val jag inte ångrat. I veckan som var så uppdaterades deras mailsystem så nu har man mailboxar med 10GB utrymme. Det kan de konkurrera med vilken mailtjänst som helst.
Men det framför allt viktigaste är deras support och tillgänglighet som gör hela grejen. Man kan nå dem på alla större sociala nätverk och få svar inom en rimlig tid. Trevliga och alltid med tips om det är något man undrar över. Deras renodlade support är snabb och det är kunnigt folk som man får prata med. Aldrig några tveksamheter där inte.

Jag har några få reklamplatser här och City Network är en av dessa. Har jag reklam på bloggen så är det för jag själv tycker något är bra. Google reklam har jag för det genererar en liten slant ibland och det lever sitt egna liv. Den reklam jag har på högerkanten är det jag lägger till själv och som jag gillar och vill att andra ska få upp ögonen på.

Därför tänkte jag pusha lite extra för City Network. Går du i tankarna att skaffa ett webhotell eller tänker byta så är de ett ypperligt alternativ. Nu kan du få ett webbhotell med en .nu domän för endast 130 spänn för ett helt år. Detta är för det första året.
De har nu en drive där man endast betalar 120 kronor för webbhotellet under ett helt år, inga startavgifter eller andra kostnader. .nu domänerna säljs nu ut till 10 kronor domänen.

Vad får man då?

Utrymme: 250GB
Månatlig trafik: 5000GB
Antal domäner: Obegränsat
Subdomäner: Obegränsat

Dessutom ingår detta beroende på vilken sorts server man väljer för sin sajt.


LinuxWindows
Hjälp
PHP
Ja
Hjälp
MySQL Databas
50 st
Hjälp
ASP
NejJa
Hjälp
ASP.NET
NejJa
Hjälp
MSSQL Databas
2 st
Hjälp
CGI
Ja
Hjälp
SSI
Ja
Hjälp
Egna felsidor
Ja
Hjälp
Lösenordsskyddade kataloger
Ja


Givetvis ingår det mycket mer än detta på kontot, men det får du snoka reda på själv. Vill man testa på att ha en egen domän så är detta grymt fördelaktigt. Om du inte skulle vara nöjd så har du 60 dagar pengarna-tillbaka-garanti som grädde på moset.

Röstningen till veckans plussare är igång!

Söndag och den sedvanliga röstningen till veckans plussare drar igång. Röstar gör man till höger här och man kan kan rösta fram till 20:00 ikväll.

Jag skulle också vilja framföra en vädjan. Även om man kan rösta flera gånger på olika sätt så tycker jag det är riktigt fult att göra det. Detta är ingen tävling på blodigt allvar. Lägg din röst och sen är det bra. Jag gör detta på min lediga tid och tycker det är kul. Att sen se att det röstas från samma personer flera gånger, gör lite att luften går ur själva idén. Klarar man inte av att bara rösta en gång, bör man nog inte rösta alls. 

De nominerade är: