Google

lördag 10 december 2011

Veckans röstning är igång.

Dags för en ny röstning till veckans plussare. Röstningen pågår fram till 18.00 imorgon söndag. De nominerade är:


onsdag 7 december 2011

Google+, en mötesplats för intressen.

Har haft en del frågor från olika människor de sista dagarna hur man ska kunna använda G+ och varför en massa folk lägger till dem, fast de inte känner dem.

Ska vi ta och börja med hur Google+ fungerar som nätverk. Du som endast suttit på ett enda nätverk och det är Facebook, så kan jag bara säga att vidga vyerna. Facebook är en företeelse som inte är likt något annat. Där är du, dina vänner och deras vänner prio ett. De allra flesta andra nätverk skapar man ny kontakter även om man inte känner personerna i fråga. Man vet aldrig när man kan få nytta av sina kontakter. Vare sig det gäller privat, jobb eller fritidssysselsättningar och hobbys.
Google+ är inget undantag. Likt Twitter kan du följa människor och se vad de skriver publikt. Oavsett om det är Anders Andersson eller Barack Obama. Det dom skriver offentligt kommer du se. Om nu Obama tar in dig i sina cirklar så kommer du se det han skriver till de cirklar där du ingår förutom den offentliga delen.

Att folk lägger till dig kan bero på att de är intresserade på vad du gör och vad du skriver. Inget konstigt med det. Ungefär som du prenumererar på olika människor på FB. Man gör det av nyfikenhet.

Google+ är en källa för information och utbyte av intressen. Man följer folk och förhoppningsvis följer de dig tillbaka. Ju fler du följer dessto större flöde lär det generera.

Vi kan ta ett exempel. Ditt stora intresse är fåglar. Du har redan några hundra du följer. Om du nu vill dela ditt intresse om fåglar med andra, så skriv bara ett publikt inlägg om att det skulle vara kul att komma i kontakt med fler fågelintresserade. Säkerligen så kanske inte alla i dina cirklar gillar fåglar, men de kommer dela ditt inlägg och på så sätt kommer du komma i kontakt med fler fågelintresserade. Lägg alla dess i en egen cirkel och när det sen är något du vill dela med dig av så riktar du bara dina frågor om fåglar till den cirkeln. Jag lovar att det kommer komma in mer folk i dessa inlägg som du inte har i din cirkel, då lägger du till dem. Helt plötsligt har du ett eget nätverk av fågelintresserade. Detta nätverk kommer växa under tiden. När du sen har ett gäng med fågelintresserade så delar du cirklen offentligt så kommer det komma in ännu mer fågeltokiga som följer dig.

Man behöver inte känna folk för att få ett intressant liv på ett socialt nätverk. Oftast blir det mycket intressantare att snacka om sina intressen med de man aldrig pratat med förut. Man skapar relationer via ett socialt nätverk. Bygg upp din intressebas så kommer du snart se att G+ är en otroligt givande plats.

Men det bästa tipset har jag sparat till sist: Var inte rädd att pratat med nya människor, det kommer ge dig så mycket mer än du någonsin kan ana.


tisdag 6 december 2011

Nomineringar till veckans plussare v49 är igång.

Den här veckan är det Marita Wennersten som är veckans plussare. Hon är drottning just nu och det fram till söndag, då vi ska ha utsett en ny "Veckans Plussare". Så därför kommer det nu bli en ny omgång nomineringar fram till lördag.

Jag har också skapat lite regler för nomineringarna.

1. Tidigare "Veckans Plussare" går inte att rösta på.
2. Alla personer och sidor(pages) går att rösta på, oavsett nationalitet.
3. Max 1 nomineringar per person. Skrivs det fler namn tar jag den först nomineringen som giltig.
. Du ska ha en motivering för att en nominering ska gälla. Räcker alltså inte att bara skriva ett namn. Utan motivering åker nomineringen i papperskorgen.
4. Nomineringarna kan man gör fram till lördag klockan 15.00.
5. Då jag driver sidan så är jag immun mot alla nomineringar.

Det var det hela. Era nomineringar kommer tas emot här som en kommentar, eller på G-Worlds sida på G+ eller på min profil där. Men från och med nästa vecka så kommer bara nomineringar kunna tas emot på G+ World-sidan och här.

Så leta upp era favoriter och gör en bra motivering varför just den personen ska få bli "Veckans Plussare"

måndag 5 december 2011

G+ Worlds nyhetsbrev

Detta skulle ha kommit igång när jag startade G+ World, men det har legat i träda. Nu har jag äntligen fått tummen ur och det finns möjlighet att få ett veckobrev varje måndagmorgon. Där kommer det finnas allt nytt som hänt på Google+ och en del annat. Även veckans plussare får sig en blänkare. Veckobrev känns lite 2004, men jag vet att det är ett bra sätt om man vill hänga med, men inte har tiden att kolla jämt och ständigt. Då kan ett mail vara till fördel för det som hänt föregående vecka. 

Lovar att det bara kommer ett mail en gång i veckan, om det inte händer något helt makalöst på G+, då kanske det kommer något extra mail. Men varje måndag är målet för att att inte spamma ner er helt. 

Du sköter din prenumeration i vänsterspalten. Där signar du in eller avbryter. Så det är inga som helst konstigheter. Allt sker på dina villkor. 


söndag 4 december 2011

Veckan plussare v 48: Marita Wennersten

Veckans plussare är:

Marita Wennersten


Vecka 48 fick vi ytterligare en tjej som veckans plussare, denna gång är det Marita Wennersten som sätter sitt namn på "Hall of Fame". Här är hennes den motivering som hon fått:

"för att hon ofta lyser upp G+ i och med hennes deltagande i många trådar av sådant som intresserar mig."

Marita är en väldigt aktiv tjej på G+ och skriver mycket intressanta inlägg samt en hel del bilder då hon fotograferar flitigt. Hon är också med och kommenterar överallt och i nästan alla ämnen. 
Så får säga ett stort grattis till dig. 

Vill också tacka alla som röstat på sina favoriter.