Google

lördag 21 juli 2012

Överför dina cirkelkontakter till annat konto.

Nu kan man föra över sina cirkelkontakter från ett Googlekonto till ett annat. Som alltid när det gäller att ta hem uppgifter och information som du har på ditt Google-konto så är detta lika lätt. Välj bara det du vill tanka hem så har du det hemma direkt.
Om vi ska gå över till hur du överför dina cirkelkontakter till ett annat konto så klickar du först på kugghjulet och sedan inställningar.
Här klickar du på dataupplåsning.

Sen klickar du på "Hämta dina uppgifter"

Under cirklar har du en länk där du klickar.

Följ sen instruktionerna så har du snart överfört dina cirkelkontakter till ett annat konto.

tisdag 17 juli 2012

Google+ på din sajt.

Ibland vill man gärna ha lite nytt på sin sajt eller blogg. Men man kanske också vill ha lite praktiska saker som man kan ha nytta av. Följande saker är just till för detta. Men ur ett G+ perspektiv. Kom ihåg att alla dessa knappar är från Google själva. Det finns andra som gör andra saker till Google+, men det kanske jag tar upp någon annan gång.

Vi börjar väl med den tuffaste grejen: Start a Hangout

En sån knapp är ju ganska tufft att ha. Folk kan starta en Hangout direkt på din sida.Det gör du lättast genom att besöka: Hangout-knappen.
Som du ser så finns det olika storlekar på knappen beroende på hur du vill att den synas och passa.
Var dock noga med att läsa instruktionerna innan du sätter igång.

Sen tar den som kanske är mest använd:

Den här kan du generera här på +1-knappen.
Här behöver du inte ställa in något utan det fixar den själv. Kom ihåg att +1 knappen har en ny funktion som gör att när du hovrar över den så ser du vilka som rekommenderar sajten och andra sidor på den. Mycket bra funktion.

Sen finns det även en sån här:

Dela kan alltid vara bra, denna knapp gör det enkelt. Inga förinställningar, mer än språk, storlek och själva formen på den. Finns att hämta på Dela-knappen

Sen finns det även en del andra boxar man kan använda. Som denna:

Den här badgen är inte krånglig, ställ bara in det du vill så ser du på högersidan hur den blir. Du hämtar den Bagde-sidan.

Kom ihåg att läsa det som står om de olika knapparna. Dessa utvecklas hela tiden, så titta in då och då för det kan alltid finnas något nytt på Google Developers.

söndag 15 juli 2012

Insamling till världens alla barn.

Barnen är de som får lida mest i världen. Det finns miljoner barn som går utan vatten dagligen. Tusentals som dör dagligen pga vattenbrist. Det finns väldigt mycket man kan göra för att hjälpa dessa barn. Ett sätt är att stödja UNICEF. Har nu satt igång en insamling på Google+ så vi kan visa att vi G-plussare också bryr oss om barnen i världen.
UNICEF har en koppling till FB, men den behöver man inte bry sig om, då jag vet att många på G+ slutat på  
FB. Det går lika bra att skänka pengar utan en koppling till FB. Finns fler alternativ att göra sin inbetalning. Pengarna går direkt till UNICEF, men registreras på Gplus-users for the children. Du kan även skicka ett sms till 72 900 med meddelandet KÄMPA 1708 så sätter du in 50 kronor. Tänk på att minsta gåva gör skillnad för många barn.