Google

fredag 20 april 2012

Videoguide: Skapa en sida.

Jag har skapat en videoguide på hur skapar en sida på G+. Har även tagit med lite praktiska tips. Hoppas den kan vara till någon hjälp.torsdag 19 april 2012

Veckans plussare ska nomineras.

Nu är det dags att nominera någon till veckans plussare. Så har du någon som du tycker är speciell på G+ och vill lyfta fram, så har du chansen nu. Följ bara reglerna här nedan.

Regler för nomineringarna.

1. Tidigare "Veckans Plussare" går inte att rösta på. Se Hall of Fame.
2. Alla personer och sidor(pages) går att nominera, oavsett nationalitet.
3. Max 1 nomineringar per person. Skrivs det fler namn tar jag den först nomineringen som giltig. . Du ska ha en motivering för att en nominering ska gälla. Räcker alltså inte att bara skriva ett namn. Utan motivering åker nomineringen i papperskorgen.
4. Nomineringarna kan man gör fram till lördag klockan 18.00.
5. Då jag driver sidan så är jag immun mot alla nomineringar.

Det var det hela. Era nomineringar kommer tas emot här som en kommentar, eller på G-Worlds sida på G+. Så leta upp era favoriter och gör en bra motivering varför just den personen ska få bli "Veckans Plussare"

#gplusworld

onsdag 18 april 2012

Ditt företag och sociala medier.

Många PR-konsulter, reklambyråer och sk sociala medie-experter gör reklam för sin kunnighet att använda sociala medier i marknadsföringen av företag. Men se upp här handlar det i de flesta fall om att de kan Facebook och möjligen Twitter. Kunskapen är så pass undermålig när det gäller sociala medier att man blir mörkrädd för det kunnande de borde besitta, men inte gör.

Som företagare är det inte lätt att följa med om man inte har ett intresse av sociala nätverk. Men här finns det mycket att göras, men då krävs det riktigt kunniga människor. Det handlar inte bara om att använda Facebook som enda kanal. Som med all marknadsföring och aktivitet på nätet så är det mångfald som gäller. Därför ska du som företagare sätta krav på de som du ska anlita för att hjälpa dig nå ut på nätet via sociala medier.
Skulle jag välja ha någon som hjälpte mig så skulle grundkravet vara att de kunde: Google+, Facebook, Twitter och Pinterest.
Ger man sig ut för att klara av sociala medier så bör man klara av dessa fyra sociala nätverk som hjälp för dig att nå ut med ditt budskap. Detta är ett grundkrav. Ett gå all in på ett socialt nätverk är att binda sina händer bakom ryggen. Alla sociala nätverk kan samverka på ett positivt sätt för ditt företag. Så innan du bestämmer dig för att skaffa en hjälpande hand. Surfa runt lite och ställ krav på de som vill hjälpa dig. Bara för de kan Facebook så betyder det inte att de kan allt.


måndag 16 april 2012

Ändra ordningen på dina cirklar.Många har skrivit om att det skulle vara bra att slippa trycka på "Mer" när man vill se sin favoritcirkel. Det behöver du inte. Du har kunnat ändra ordningen på dina cirklar länge. Det enda du behöver göra är att gå in på dina cirklar, klicka och håll fast på den cirkel du vill flytta och dra den dit du vill ha den. Kan knappast bli enklare. Så nu kan du få vilka två cirklar du som de två första.

söndag 15 april 2012

Medarbetare sökes till G+ World.

Eftersom G+ World växer för varje vecka som går, så söker jag nu en medarbetare som är villig att lägga några timmar i veckan på att skriva på bloggen och lägga upp det på sidan på G+.
Mitt mål är få tag på någon som brinner för Google+ och vill samarbeta nära med mig.

Du bör ha dessa egenskaperna:

Genuint intresse för G+.
Hänga med på vad som händer på G+ vad det gäller nyheter på sajten.
Kunna skriva på begriplig svenska och gärna på engelska.
Klara enklare bildredigering.
Sist men inte minst, viljan att sprida och lyfta G+ World till nya höjder för de som läser bloggen och sidan på G+.


För mig personligen skulle det vara enormt kul att ha någon att bolla ideér med. Samt kunna öka aktiviteten på både bloggen och G+ World-sidan.

Känner du att detta vore något för dig så hör av dig på min mail: anders@gplusworld.se

Med vänliga hälsningar.

Anders Stolt


Ivar Choi Espedalen, veckans plussare.

Veckans plussare är:


Ivar Choi Espedalen


Efter en närmast osannolik spurt i värsta Petter Northugg-stil så kunde +Ivar Choi Espedalen knipa Norges först titel som veckans plussare. Inte nog med det så var det ett rekorddeltagande när det gäller röstningen. Det var två som utmärkte sig under dagen som ledare, men som fick se sig slagna efter att norrmännen började promota Ivar. 

Ivar är en otroligt aktiv G-plussare som skriver inlägg både på norska och engelska. Han är flitig användare av Hangouts. man ser honom ofta i flödet med sina kommentarer. Han är definitivt en av de största eldsjälarna i Norden för Google+. 

Motiveringen:

"För den klokhet han besitter, han är som ett levande uppslagsverk, Att få in honom i kommentar båset är en sann fröjd och med sitt ödmjuka sätt bringar han ordning och reda...han deltar i många diskussioner mycket nyanserat, han har humor och för mig en all konstnär."

Ett jättegratis till dig, Ivar. Du är välförtjänt till titeln "Veckans plussare". Extra kul då G+ World har många norska läsare. 


Rösta fram veckans plussare.

Så var det äntligen söndag och det är dags att röst fram veckans plussare. Vi har 8 kandidater att rösta på. Det roliga är att 5 av dessa är tjejer. Men nu ska vi inte snacka utan rösta.
Röstar gör man här bredvid till höger och man kan rösta fram till 20:00 ikväll söndag. 

De nominerade är: