Google

lördag 12 maj 2012

Rösta på veckans inlägg.

Dags att rösta fram veckans inlägg. Det finns tre stycken nominerade inlägg denna vecka. Du kan rösta fram till imorgon söndag klockan 18:00. Röstningen sker lite längre ner i denna tråd.

Den nominerade är:

1. TV4 ber läsarna om hjälp.

2. Fixing the Google+ Engagement Problem


3. Skolan och datorer

Röstning sker nedan.


webvoter-omröstning
Vilket inlägg tycker du ska få kallas "Veckans Inlägg"

1. TV4 ber läsarna om hjälp.
2. Fixing the Google+ Engagement Problem
3. Skolan och datorer


    Se resultat

fredag 11 maj 2012

Summering av veckan.

Fredag är väl den dagen de flesta ser fram emot. Tänkte passa på att summera veckan på G+ och vad som hänt. Arbetsveckan startade med att Hangouts On Air släpptes till samtliga användare. Själv fick jag den efter ett dygn ungefär, men det kommer ta några veckor innan alla har tillgång till det.
Någon dag senare så kunde man svara på inlägg via G-mail. Här gäller det att man har mailaviseringar förbokade på sin profil på G+ för man ska se dessa. Gäller även sidorna.
Slutligen så kom en ny app för iPhone härom kvällen. Den är otroligt snygg.

Google har skruvat upp tempot rejält den sista tiden. Vad det beror på kan man bara spekulera i. Kan vara så att många avdelningar börjar få snurr på sina tekniska lösningar och utvecklingen kommer gå fortare i framtiden. det man egentligen väntar på nu är någon ny tjänst inne i G+. För jag tror definitivt inte innehållet är klart än på långa vägar. Vad det blir kan man bara spekulera i.

Glöm inte att nominera ett inlägg till "Veckan inlägg". Nomineringarna ska vara inne senast imorgon lördag klockan 12:00.

Trevlig helg.

Anders


torsdag 10 maj 2012

Ny omgång med veckans inlägg.

Så nu var det dags att nominera något inlägg till "Veckans inlägg".

De inlägg ni får nominera ska ha varit skrivna före midnatt imorgon fredag. Du kan nominera inlägg till lördag klockan 12:00. 


Glöm inte att bara offentliga inlägg kan nomineras.Reglerna:
  • Inlägget ska ha publicerats offentligt på Google+ under den gångna veckan.
  • En nominering per användare, men samma skribent kan ha fler nomineringar. 
  • Ett inlägg kan vara en text, en bild, en video eller en länk från en extern källa där skribenten har lagt till en egen text och ingående gjort en seriös post av det. 
  • Inlägget ska vara original och inte en delning. Är det en delning ska originalet nomineras. 
  • Inlägget ska vara på nordiska språk eller engelska. 
  • Varje nominering ska ha en motivering. Ju bättre motivering ju större chans att nomineringen går vidare till röstningen.
  • Den som skrivit inlägget får nämnas som källa, men får annars inte figurera i motiveringen till nomineringen.
  • De 10 bästa motiveringarna kommer leda till att 10 inlägg kommer gå vidare till en omröstning.
  • Under röstningen får inte skribentens namn nämnas utan här är det inlägget som är det viktiga. Var och en som läser inläggen vet vem som skrivit det ändå. Ser jag att det blir personkampanjer i flödet kommer nomineringen som rör det inblandade inlägget att plockas bort omgående och rösterna kommer ogillas.
  • Inlägget ska ha skrivts mellan fredag klockan 00:00 till nästkommande fredag klockan 23:59. Nomineringen ska senast vara inne på lördag klockan 12:00 och ska ha gjorts här på bloggen som kommentar eller på G+ World. Röstningen kommer sen ske när den aviseras på G+ Worlds sida på G+. Men den kommer ske senast lördag kväll till söndag kväll. 

onsdag 9 maj 2012

Ett litet experiment med relevanslistan.

I ett inlägg på G+ snackades det om relevansen med sina kontakter. Alltså de du har mest kontakt med. Fick idéen att kolla hur mycket man kunde få en person att stiga i ranken på relevansnivå utan att blanda in mail och annat. Så jag letade upp en person som låg strax över hundrastrecket för att se vad man kunde göra för att öka relevansen oss emellan. Jag ville ha en person som var något så när aktiv och postade ibland.

Nu föll valet på en person som låg på 105:e plats på min relevanslista. Jag plussade en del inlägg och kommenterade några poster. Har även plussat ett foto och länkat några av personens poster. Då jag integrerar med ganska många människor så trodde jag att det skulle vara svårt att stiga i ranken. Men där hade jag fel. Personen steg från 105:e plats till 25:e på 14 dagar.

Så vad har man för nytta av detta? Ja rent praktiskt ingenting egentligen, men kan förklara varför man har de personer man har högt upp på sin relevanslistan. För det behövs inte mycket för att en person ska hamna högt även om du tycker att du knappt snackar med personen.

Källa: Johan Erikssons inlägg.

måndag 7 maj 2012

Äntligen är Hangouts On Air här.

Redan vid 12 hugget så gick rykten om att det var något på gång hos Google. Nu vet vi att Hangouts On Air kommer släppas till alla användare av G+.

Vad är då detta?

Hangouts On Air gör det möjligt för dig att sända Hangouts via din webbsida eller genom din Youtubekanal så även andra som inte sitter på G+ kan ta del av Hangouten.
Du kan hela tiden se hur många tittare du har under tiden som du har din Hangout.
Det enda man gör är att kryssa i att man vill köra on air och sen är det bara att köra som en vanlig Hangout.  När sen Hangouten är klar så laddas den upp på din Youtubekanal och ursprungliga G+ post, så man kan sända ut den så folk kan sitta och titta i efterhand.
En fördel som jag ser är att kunna bjuda in personer och sen sitta och snacka om vissa saker utan att det hoppar in personer titt som tätt. En annan fördel är att företag med sidor kan ha Hangouts när de släpper nya saker som alla kan se utan att vara beroende av någon tid.

Nu kommer detta att släppas undan för undan under de närmsta veckorna. Så håll utkik när du kan börja sänd On Air.

söndag 6 maj 2012

Veckans inlägg har utsetts.

Veckans inlägg vart Fattiga Frida, skrivet av Danni Efraim. Inlägget är välskrivet och har engagerande ton.
Motiveringen:
"Det var välformulerat, sakligt och med en bitande sarkasm som slutkläm. Det genererade många spännande kommentarer och medias sätt att förhålla sig människor, vars historier ibland borde granskas mer innan man tar i dem, är något vi alla borde vara mer observanta på."


De övriga nominerade inläggen var:
Follow friday.
Delar från Facebook. 

Röstresultat:

För att inläggen sak bevaras och man ska kunna gå tillbaka och hitta bra inlägg, så kommer "Veckans inlägg" få en egen sida på G+. Veckans Inlägg kommer att få ett inlägg för varje vecka efter varje röstning. Där kommer alla nominerade inlägg finnas, vilket gör att det blir en samlingsplats för bra och läsvärda inlägg på G+.

Tips på funktioner och tjänster du kan använda för att sprida ditt G+:ande.

Har skrivit någon post förut om tjänster och funktioner man kan använda till sitt G+:ande. Här följer en lista på användbara grejer. Allt kanske inte passar alla, men de flesta bör hitta något som man kan använda på något sätt.

Google+ User Feed är ett enkelt sätt att få en väl fungerande feed över sin profil eller sida. Kan vara bra om man vill använda externa tjänster där det behövs en feed.

Scoop.it är en tjänst där du kan skapa headlines på inlägg du tycker är intressanta och dela på G+. Då får man ett koncentrerat format för de poster man gillar. Vill man ha en daglig upphämtning av sina aktiviteter på sina olika nätverk så kan man göra det med. Då har du stor nytta av Google+ User Feed som jag skrev om här ovan för att skapa sin G+ feed. Du kan även skapa en widget som du ser här längst upp till höger.

Paper.li är en liknande tjänst som Scoop.it, men med en annan design. Utmärkt att skapa nyheter från sina flöden.

CoverPhotoEditor for G+ är en utmärkt tjänst att fixa sin profils omslagsbild och profilbild. Man kan även mixa dem så det blir en enhet.

Google+ Badges är en del av Google Developers. Här kan du fixa en snygg Badge till din sajt eller blogg.

Primadesk är en tjänst där du kan föra över bilder från ett nätverk till ett annat. Lättanvänt och smidigt.

Google Plus Widget är tjänst där du skapar en widget som du kan ha på din sida. Du kan ändra utseendet på den så den passar din sajt eller blogg. Mycket lättanvänd funktion.

CircleCount är en bra tjänst om man gillar statistik. Koppla ditt konto dit och du kan se det mesta som händer på ditt konto. Länken är till den svenska versionen.

Socialba! är ett tillägg som man kan använda på de flesta större webbläsare. Här kan du dela dina poster mellan G+, Facebook, Twitter och andra nätverk.

All my+ Tjänst att ha koll på din statistik på G+.

Do Share ett tillägg till Google Chrome som gör att du kan skriva dina inlägg med hjälp av en liten editor.

HTML5 Word Cloud fungerar som Wordle och gör karta med ord som du använder på din profil, blogg eller någon rss. Bara mata in din profil från G+.

Det var en del tjänster och funktioner man kan använda med och till sitt G+ konto. Hoppas du hittade något matnyttigt.