Google

söndag 6 maj 2012

Tips på funktioner och tjänster du kan använda för att sprida ditt G+:ande.

Har skrivit någon post förut om tjänster och funktioner man kan använda till sitt G+:ande. Här följer en lista på användbara grejer. Allt kanske inte passar alla, men de flesta bör hitta något som man kan använda på något sätt.

Google+ User Feed är ett enkelt sätt att få en väl fungerande feed över sin profil eller sida. Kan vara bra om man vill använda externa tjänster där det behövs en feed.

Scoop.it är en tjänst där du kan skapa headlines på inlägg du tycker är intressanta och dela på G+. Då får man ett koncentrerat format för de poster man gillar. Vill man ha en daglig upphämtning av sina aktiviteter på sina olika nätverk så kan man göra det med. Då har du stor nytta av Google+ User Feed som jag skrev om här ovan för att skapa sin G+ feed. Du kan även skapa en widget som du ser här längst upp till höger.

Paper.li är en liknande tjänst som Scoop.it, men med en annan design. Utmärkt att skapa nyheter från sina flöden.

CoverPhotoEditor for G+ är en utmärkt tjänst att fixa sin profils omslagsbild och profilbild. Man kan även mixa dem så det blir en enhet.

Google+ Badges är en del av Google Developers. Här kan du fixa en snygg Badge till din sajt eller blogg.

Primadesk är en tjänst där du kan föra över bilder från ett nätverk till ett annat. Lättanvänt och smidigt.

Google Plus Widget är tjänst där du skapar en widget som du kan ha på din sida. Du kan ändra utseendet på den så den passar din sajt eller blogg. Mycket lättanvänd funktion.

CircleCount är en bra tjänst om man gillar statistik. Koppla ditt konto dit och du kan se det mesta som händer på ditt konto. Länken är till den svenska versionen.

Socialba! är ett tillägg som man kan använda på de flesta större webbläsare. Här kan du dela dina poster mellan G+, Facebook, Twitter och andra nätverk.

All my+ Tjänst att ha koll på din statistik på G+.

Do Share ett tillägg till Google Chrome som gör att du kan skriva dina inlägg med hjälp av en liten editor.

HTML5 Word Cloud fungerar som Wordle och gör karta med ord som du använder på din profil, blogg eller någon rss. Bara mata in din profil från G+.

Det var en del tjänster och funktioner man kan använda med och till sitt G+ konto. Hoppas du hittade något matnyttigt.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar