Google

lördag 5 maj 2012

Röstningen till "Veckans inlägg" har börjat.

Så var det dags att rösta för första gången på "Veckans inlägg". Röstningen sker fram till imorgon söndag klockan 18:00. Det är en röst per person som gäller. Inga personkampanjer kommer tillåtas och ser jag det så kommer inlägget plockas bort omgående från röstningen. Det är inläggen som räknas.
Länkar och röstningen ser ni här nedan.

Inlägg nr 1:
Follow friday.


Inlägg nr 2:
Fattiga Frida.


Inlägg nr 3:
Delar från Facebook.
webvoter-omröstning
Vilket inlägg tycker du ska få kallas "Veckans Inlägg"

Inlägg nr 1
Inlägg nr 2
Inlägg nr 3


    Se resultat

torsdag 3 maj 2012

Undersökningen om G+.

För ett tag sen så gjorde jag en liten undersökning om folks vanor på G+. 313 personer svarade på undersökningen. Jag vill från början säga att undersökningen inte har någon som helst vetenskaplig grund. Jag har bara förlitat mig på vad de som finns i G+ Worlds och min(Anders Stolt) cirklar har svarat på. Det jag kan jämföra med är könsfördelningen där CircleCount har ett större underlag. Där är fördelningen mellan män och kvinnor cirka 70% mot 30%. I min undersökning så har 74% män och 26% kvinnor svarat på frågorna.

Här kommer en kortversion av undersökningen.  Inom en månad kommer en mer ingående undersökning där jag även kommer ha en engelskspråkig undersökning.  Den här var lite mer grundläggande och kan ses som en förundersökning.

Den genomsnittliga användaren på G+ är en man, användaren är mellan 36-45 år och registrerade sig på Google+ tredje kvartalet 2011. Vidare så brukar man gå in minst 10 gånger per dygn och tillbringar då 1-2 timmar per dygn där. 80% av alla både skriver och läser poster. 
Största problemet som användarna har är att det är för lite användare på G+ och att Iphone-appen är för dålig. onsdag 2 maj 2012

Fixa din profil med CoverPhotoEditor for G+.

Skrev för några dagar sen om hur du kunde fixa din header och avatar i Photoshop. Nu kan du göra samma sak, fast direkt på nätet. Tjänsten heter CoverPhotoEditor for G+. Här kan du fixa i princip vad du vill som rör din omslagsbild och profilbild. Du kan få båda att flyta ihop om du vill det.
Du kan göra en massa olika inställningar som rör bilderna, du kan lägga till text, former och zooma. 
Fördelen med denna tjänst är att det är oerhört lätt att använda och få bra resultat. Man bör dock tänka på ett par saker. 
Ha bilder med bra upplösning, detta ska man alltid sträva efter när man lägger upp något som profilbild. 

Normalt är omslagsbildens yta på 940x180 pixlar. Profilbilden ligger på cirka 260x260 pixlar. Så vill du ha en omslagsbild som flyter ihop med profilbilden så bör omslagsbilden vara minst 260 pixlar hög och 940 pixlar bred. 

Din profilbild ska också vara transparent i bakgrunden så omslagbilden syns igenom den. Detta gör man enkelt genom att när man gör sin profilbild så använder man en transparent bakgrund som grund och spar ner den som en .png. 

Om du vill se hur det kan se ut så kan du kolla min nystartade sida får min shop The Nerd Shop.

Lycka till och länka gärna din profil om du använt CoverPhotoEditor.

G+ användarnas engagemang.


Vi vet alla om vilket engagemang det finns på G+. Folk kommenterar, skriver inlägg, visar videos, giffar, bilder, dokument och så vidare. Dagen innan valborg så gjorde sig detta engagemang sig påtagligt påmind. Mimmi Dahlström gjorde detta inlägg tillsammmans med en bild på en igelkott:

"HJÄLP DE HÄR SMÅ KRABATERNA ATT RÄDDA LIVET INNAN NI TÄNDER ELDARNA I MORGON KVÄLL!
Banka och slå, ruska på rishögarna en stund innan ni tänder elden. Då hinner eventuella övervintrare i ris och lövhögar undan och slipper brännas till döds.
Dela gärna uppmaningen vidare! Tack :)"Samma inlägg hamnade på hennes Facebook-profil. 

Här slutar dock likheter. . 
Resultatet av reaktionerna på de två nätverken visade sig vara smått otrolig. 


159 +1/(likes), 80 Delningar och 60 kommentarer på G+ mot Facebook: 3 likes, 4 delningar och en kommentar.


Nu ska vi väl vara rättvisa och säga att Mimmi har 565 vänner på Facebook och hon är cirklad av 1312 personer/sidor på G+. Fast det spelar ingen roll för resultatet. Engagemanget på G+ är fruktansvärt mycket högre. 
Man borde tycka att nära vänner som man har på FB skulle bry sig mer an främlingarna på G+. Men trenden är tydlig bland många. G+ ger så mycket mer, trots att många är främlingar.


Detta här borde företagen ta till vara på. Det krävs faktiskt inte så mycket arbete. Var engagerad, följ de som följer dig, se till att få över några superusers som "hjälper" dig att dela bra inlägg eller kampanjer. Men framför allt var aktiv. Tiden som man får lägga kommer bli försumbar när man väl fått upp rutinen mot det gensvar man kommer få. 


Mimmi kom också med den fina idén att vi kunde använda hashtaggen #Jämförelsetaggen om man vill jämför responsen på de olika nätverken. Så använd den om du gör samma inlägg på de olika nätverken. 

måndag 30 april 2012

CircleCount nu på svenska.

Jacob Dix har gjort en översättning på den enda riktigt stora statistiksidan om G+. Översätta sidor är inte lätt, men jag tycker Jacob lyckats bra. Så nu kanske fler kan logga in för att öka underlaget för sidan.

Här hittar du den svenska versionen: CircleCount på svenska.

Relaterade inlägg:

Pages på Circlecount