Google

lördag 19 november 2011

Röstningen till veckans plussare är igång.

Så var det dags för en ny röstning på veckans plussare. Den här gången är 7 stycken som fått nomineringar och de som går att rösta på är följande:
Röstar gör du ute i högra spalten och det kan du göra fram till imorgon söndag klockan 18.00.

fredag 18 november 2011

Musik+ på G+.Här är ett projekt som jag gärna stödjer som kommer via G+. Varje +1 på sidan genererar 1 krona till projektet. Så kan du inte skänka några egna pengar så kan du nog ge det ett klick.

Music+ är stället du ska plussa.

torsdag 17 november 2011

Google Music och lite funderingar.

Igår släpptes Google Music, den gick från beta till fullspruta. Men bara i US. Tjänsten är en molntjänst där du kan köpa och dela musik. På G+ går det utmärkt att dela musiken då den integrerats med G+. Jag tänker inte skriva så mycket om tjänsten då den inte släppts i Sverige än. Känns liksom helt meningslöst. Det finns sätt så man kan få tjänsten redan nu, men tänker inte gå in på det här. Det finns folk på G+ som skriver om detta.

Ingen på Google har nämnt när den kommer släppas i övriga världen så det är bara att vänta.

Jag stöter på väldigt många sidor där det skrivs om G+. Det kommer upp nyheter där det egentligen inte handlar om nyheter, utan folk har helt enkelt inte hängt med på G+ vad som händer. Det är framförallt de så kallade experterna som släpar efter. De går sällan in då de haft en avog inställning till G+ från start, sen ser de något de inte sett förut och tror per automatik att det är något nytt, men som i själva verket har funnits i någon månad eller mer.

Ett råd till dessa är att skaffa er en kontakt på G+ som varit med sen start och som är aktiv så ni kan få lite input på hur saker och ting fungerar. Blir rätt pinsamt när man går in och läser era artiklar och ni basunerar ut nyheter som funnits nån månad. Trovärdigheten minskar drastiskt också. Bara följa mig så hittar ni säkert någon som är villig att ställa upp med detta. Finns mängder med duktigt folk och som vet vad de pratar om.

G+ World stödjer Say No to Online Censorship!

G+ World stödjer de amerikanska sajterna i kampen att de inte ska kunna bli censurerade av den amerikanska staten. Vilket är uppåt väggarna fel.

onsdag 16 november 2011

G+ Worlds inriktning.

Det är många nya som följer denna blogg och jag kanske ska ta och göra en liten uppdatering varför jag driver den. Dels för jag har ett stort intresse för just Google+ och dels för att hjälpa andra med sitt G+:ande. Det är knivigt i början när man kommer till ett nytt ställe. Därför kan det vara bra att ha ett ställe som förklara en del av de problem man kan ha i början. Sen är det ju en fördel om hjälpen finns på det språk man hanterar allra bäst. Även om alla snackar engelska någotsånär så kan det vara problem att på teknisk engelska hänga med i svängarna. Här hoppas jag att jag kan fylla ut en del frågetecken.

Letar du efter något så hittar du det bäst bland kategorierna i spalten till höger en bit ner. Tips och guider är de kategorier man har mest nytta av om man nyss börjat på G+. Där står nästan allt du behöver veta för att komma igång snabbt.

Som sagt det har tillkommit en massa nya svenskar de sista veckorna i mitt flöde och jag hoppas det fortsätter så. För ju mer som följer mig, ju fler hittar in hit och kan få nys om lite guldkorn. Är det något så är det bara att kontakta mig här, på mail eller på G+. Jag hjälper till så mycket det bara går.

Ha en underbar kväll.

G+ Worlds Dagliga Nyheter

Nu kommer jag ut med en ny tjänst för att öka intresset för G+. Det är en daglig webbtidning där du har chansen att påverka nyheterna. Allt som kommer finnas i tidningen kommer från G+ profiler, det dom skriver och länkar till. Därför kan nyheterna vara både på engelska och svenska.
Tidningen kommer ut en gång per dag och skulle intresset bli stort så kommer jag göra så att den kommer två gånger om dagen. Vill man hänga med vad som händer så ska man prenumerera på den, vilket man gör på tidningens sida. Givetvis är det gratis. Man kan också få en uppdatering via Twitter om man följer mig där: @kungenochslaven

Om du tycker att du är tillräckligt aktiv på G+ så kan du med en kommentar här på bloggen lägga upp ditt G+ ID så ska jag fixa så din feed kommer med i tidningen. Ju mer du postar ju större chans är det att just det du tar upp kommer med.

Till tidningens första nummer.

tisdag 15 november 2011

Nyheter som är på gång.

Sitter och läser en artikel där en från Google blivit intervjuad och avslöjat lite saker.

Bland annat så kommer multiadministratörer på sidorna, men det först första kvartalet 2012. Vilket jag personligen tycker är sent. Detta skulle vara löst när de släppte sidorna, men nu får det vänta.

Vidare så kommer man kunna verifiera sina företagssidor. Det kommer instruktioner på detta hur man gör.

Adwords kommer eventuellt på G+, men Google har ingen brådska med det i dagsläget. Det har ingen prioritet i alla fall.

Det var lite kort om det som kommer. Några större grejer kommer de nog inte ut med förrens de släpper dom. Som vanligt alltså.

Skapa din egen feed på G+

Tänkte jag skulle passa på att tipsa om hur man kan skaffa sin feed på G+. Sen kan du ge ut den eller spara den på din egen feeder.

Det första du gör är att kopiera denna länk: http://plusfeed2.appspot.com/<Ditt Google+ ID>
Sen ligger du bara till ditt Google+ ID där den röda texten ligger. Om du inte vet var du hittar ditt ID så ställ dig i din profil, se bilden nedan.


Kopiera hela och mata in din Reader, Feedly eller vad du nu använder för din feed.

Ja just det, jag har bytt logga här på bloggen och på G+ World på Google+. Vart ett jordklot i loggan, tyckte det passade.

Nomineringar till veckans plussare.

Den här veckan är det Johan Eriksson som är veckans plussare. Han är kung just nu och fram till söndag, då vi ska ha utsett en ny "Veckans Plussare". Så därför kommer det nu bli en ny omgång nomineringar fram till lördag.

Jag har också skapat lite regler för nomineringarna.

1. Tidigare "Veckans Plussare" går inte att rösta på.
3. Max 1 nomineringar per person. Skrivs det fler namn tar jag den först nomineringen som giltig.
2. Du ska ha en motivering för att en nominering ska gälla. Räcker alltså inte att bara skriva ett namn. Utan motivering åker nomineringen i papperskorgen.
3. Nomineringarna kan man gör fram till lördag klockan 15.00.
4. Du jag driver sidan så är jag immun mot alla nomineringar.

Det var det hela. Era nomineringar kommer tas emot här som en kommentar, eller på G-Worlds sida på G+ eller på min profil där. Men från och med nästa vecka så kommer bara nomineringar kunna tas emot på G+ World-sidan och här.

Så leta upp era favoriter och gör en bra motivering varför just den personen ska få bli "Veckans Plussare"

Morgonnyheterna på G+Google+ är fantastiskt!! Mitt flöde där är intensivt och ganska extremt i många avseenden. Jag håller nu på att bygga upp en krets med personer och sidor där jag kan få morgonnyheter som jag själv vill ha och är intresserad av. Alltså för min del blir det inrikesnyheter, utrikesnyheter, teknik och en nypa roliga nyheter. 

Jag använder Feedly/Reader för feedsen, men det tar ofta en stund att kolla igenom, därför vill jag ha en liten morgonsummering av allt som hänt. Då är denna krets jag håller på att bygga upp otroligt bra. 

Ett problem är att hitta dessa personer som har nyheter på morgonen som sin nisch. Så jag skulle vara ytterst tacksam om du kunde hjälpa mig att bredda mina nyheter ytterligare. Jag kommer att dela denna krets när den är någorlunda färdig. Jag har mycket nyheter som det är just nu, men kan bli mer. Så skriver du om nyheter eller vet någon som gör det, tipsa mig. 

God morgon på er, nu kör vi!

måndag 14 november 2011

Vad har vi att vänta oss?

Idag för en vecka sen så släpptes sidorna på G+. Nu är frågan vad som vi har att vänta oss? Troligen kommer något nytt denna vecka att släppas. Det som ligger i fatet nu är nog möjligheten att skapa evenemang och grupper av olika slag. Båda två är nog lika viktiga både för sidorna och de vanliga profilerna. Då företagen också kan vara med och leka nu så är det nog dags att öppna möjligheten att skapa event. Det ligger i linje med hur Google har öppnat möjligheterna på G+. Även grupper kommer få en stor betydelse, då man kan dela intressen på ett helt nytt sätt.

Lite kritik mot G+ måste jag få iväg med. Det är sidornas sätt att hantera kommentarer i dess inlägg. Det finns idag inget bra sätt att ha koll på om det kommer in kommentarer på ens sidor. Du måste stå på sidan och sen kolla av flödet om du vill se vad som skrivs i dessa. Lite krångligt måste jag säga. Så här måste något göras.

Ikväll efter 18.00 kan vi kanske se framemot någon nyhet. Vad det blir är alltid lika spännande. Om det blir något. ;)

Hall of Fame

Har skapat en flik här ovan så man lätt kan hitta de som blivit veckans plussare. Vilket kan vara ett bra sätt för att hitta nya och aktiva plussare att följa. Dessutom gör vi veckans plussare odödliga. :) Så vill du kolla de som blivit veckans plussare, kolla bara fliken "Hall of Fame". En shortcut är annars att gå till Hall of Fame.

Imorgon börjar de nya nomineringarna för nästa veckas plussare.

söndag 13 november 2011

Veckans plussare v45.

Veckans plussare är:

Johan Eriksson

Till veckan plussare har läsarna röstat fram Johan Eriksson. En sympatisk kille som är väldigt aktiv på G+. Han kommenterar mycket och kommer även med många tänkvärda inlägg. Har haft nöjet att var i en hangout tillsammans med honom. De motiveringar som folk skrivit vid hans nomineringar är:


"Tycker att han har klivit upp ännu en nivå. Många och bra poster med blandat tema. En av posterna har över 100 kommentarer (https://plus.google.com/u/0/106440609424147605625/posts/DSv2sW2J3TL). Utöver detta kommenterar han flitigt och snålar inte varken på krutet eller antal tecken."


" Han verkar snäll." (Bästa motiveringen ever.)


Så G+ World ställer sig först i kön att gratulera denna G+:are. :)Kortkommandon och lite andra tips.

Kortkommandon är alltid bra att kunna. Så här är några som finns för Google+. Q Öppnar chatten. K scrolla upp en post i taget. J scroll ner en post i taget. Return eller Enter startar en kommentar. Tab och Return sluta en kommentar. Mellanslag Scrolla nerför ditt flöde.

Om du vill förstärka ord eller ändra texten så kan du använda följande:

Fet stil = *Google+* = Google+
Kursiv stil = _Google+_ = Google+
Genomstruken = -Google+- = Google+


Du vet väl att du kan låsa dina inlägg eller bara inaktivera kommentarer, direkt när du skriver det?Det var dagens tips. Men det kommer fler framöver. 

Glöm nu inte att rösta på veckans plussare här till höger. Röstningen är öppen till 18.00.