Google

lördag 8 september 2012

Kvinnor vs män på G+.

Då Google inte kommer med statistik så kan man bara förlita sig på CircleCount. Förut så låg könsfördelningen på G+ 73% och 25% kvinnor. Det har ändrat en del på sistone. Tyvärr på bekostnad av kvinnornas rate.

Nu är det alltså 19,9% på kvinnorna och 76,5% för männen. Att jämföra med USA så är det 62% män och 33% kvinnor. Att procentsatsen är ojämn beror det på icke könsbestämda.

Vad detta kan beror på är att svenska män tar till sig G+ på ett bättre sätt så därför har det galopperat iväg en bit. Alltså har glappen mellan nya svenska män och kvinnor blivit lite större.

Om du inte har reggat dig på CircleCount så är det en bra plats för att hitta nu vänner, men framför allt hitta en bra statistik på G+.

onsdag 5 september 2012

Google+ är fantastiskt.Om du inte visste det så är G+ helt otroligt. Att nå ut till en den stora publiken är inte så svårt. Igår så skulle min tjej dela en enkät för ett projekt på universitet. Det handlar om sparade. Hon delade det offentligt och gensvaret var enormt. Inom en en timme hade hon 70 svar och nu efter 12 timmar så är det nästa 300 svarade. Det är otroligt vilka siffror, när man ser på hur en vanligt människa kan få ett sånt gensvar. Många av de som svarade är inte i hennes cirklar utan det har delats ett tiotal gånger.

Jag har sagt det många gånger förut, har du inte G+ så skaffa det. Du kommer få en helt ny dimension av vänner som du alltid kan räkna med. FB-vänner i all ära, men det är G+ vänner som ställer upp. Även om du inte känner den personen.

Direkt till inlägget.