Google

lördag 8 september 2012

Kvinnor vs män på G+.

Då Google inte kommer med statistik så kan man bara förlita sig på CircleCount. Förut så låg könsfördelningen på G+ 73% och 25% kvinnor. Det har ändrat en del på sistone. Tyvärr på bekostnad av kvinnornas rate.

Nu är det alltså 19,9% på kvinnorna och 76,5% för männen. Att jämföra med USA så är det 62% män och 33% kvinnor. Att procentsatsen är ojämn beror det på icke könsbestämda.

Vad detta kan beror på är att svenska män tar till sig G+ på ett bättre sätt så därför har det galopperat iväg en bit. Alltså har glappen mellan nya svenska män och kvinnor blivit lite större.

Om du inte har reggat dig på CircleCount så är det en bra plats för att hitta nu vänner, men framför allt hitta en bra statistik på G+.

1 kommentar :

  1. Kan ju vara så att kvinnor är mer beroende av var deras vänner befinner sig..typ på FB..än vad män är? Själv tycker jag att G+ är kalasbra. Just att det går att skräddarsy sin interaktion på ett pålitligt sätt, vilket inte går på FB. Där vet man inte vad som går ut offentligt trots de restriktioner man ställer in på t ex inlägg.

    SvaraRadera