Google

torsdag 9 februari 2012

För att göra allt lite enklare.

Jag har haft bloggen kopplad till en annan adress ett bra tag men inte gått ut med det. Nu tänkte jag att det är dags. Istället för den längre bloggadressen så går det lika bra att gå in på www.gplusworld.nu. Kanske inte gör någon skillnad, men den är klart lättare att komma ihåg.

onsdag 8 februari 2012

Nomineringarna för vecka 6 veckans plussare är igång.

Dags att nominera någon till veckans plussare. Igår fick jag äran att skaka hand med två som blivit veckans plussare. Stefan Woldekidan och Erik Andersson mötte upp hos Google och det var riktigt trevligt att få träffa dessa båda superplussare.
Så har du någon som du gärna vill ge lite uppmärksamhet och som du tycker gör något bra på G+, så tveka inte att skriva en bra motivering och nominera personen.
Regler för nomineringarna.

1. Tidigare "Veckans Plussare" går inte att rösta på. Se Hall of Fame.
2. Alla personer och sidor(pages) går att nominera, oavsett nationalitet.
3. Max 1 nomineringar per person. Skrivs det fler namn tar jag den först nomineringen som giltig. . Du ska ha en motivering för att en nominering ska gälla. Räcker alltså inte att bara skriva ett namn. Utan motivering åker nomineringen i papperskorgen.
4. Nomineringarna kan man gör fram till lördag klockan 15.00.
5. Då jag driver sidan så är jag immun mot alla nomineringar.

Det var det hela. Era nomineringar kommer tas emot här som en kommentar, eller på G-Worlds sida på G+. Så leta upp era favoriter och gör en bra motivering varför just den personen ska få bli "Veckans Plussare"

tisdag 7 februari 2012

Rundabordssamtal hos Google Sverige.

Som jag berättade igår så har jag varit på besök hos Google idag. De som höll i mötet var från Google: Emma Stjernlöf och Eric Skuncke, de hade även till sin hjälp två tjejer som jobbar som PR-konsulter, Helena Liden och Mia Reynolds.


Vi övriga var några vanliga användare, representanter för några företag, PR konsult, journalist och Mr Internet. Alltså Stefan WoldekidanErik AnderssonAnders StoltKarin Zingmark Therese ReuterswärdMikaela WaxinEmanuel Karlsten och Joakim Jardenberg


Vi började med en frukost med lite småsnack. Måste bara säga att Google har ett otroligt läckert fikarum, eller man ska väl kalla det matsal. Sjukt välutrustad med allt man kan tänka sig.

Vid 8-tiden satte rundabordssamtalet igång och vi presenterade oss för varandra. Efter det så pratades lite om varför Google inte redovisar det exakta användarantalet på G+. Vi visste sen förut att det finns 90 miljoner användare, men inget hur det ser ut landsvis. Emma svarade att det inte finns såna uppgifter och Google vet inte hur det ser ut med användarantalet i Sverige. Vilket Jocke inte riktigt trodde på.
Det vart mycket snack om Hangouts. Obama hade en hangout som streamades för ett tag sen, vilket på sikt alla kommer kunna göra. Idag kan bara ett få utvalda göra detta. Det gör att fler kan se Hangouten även om man inte kan/får delta.
Vidare så pratade representanterna för företagen hur de skulle gå vidare med hangouts och att det fanns ett stort intresse att använda detta både internt och externt. Intresset för Hangouts är stort enligt Google. Personligen så tror jag att just Hangouts utnyttjas dåligt idag, då folk och företag inte sett potentialen av tjänsten.
Frågan dök upp om tjänster som hangouts kommer kosta i framtiden. Google har inte ens diskuterat detta då de anser att G+ först ska bli en färdig produkt. Och den dagen så verkar det bli AdWords eller nåt liknande som kommer finansiera det.

Det var en del prat om utbildningsanvändningen när det kom fram att studenter är de som använder G+ mest. Här finns en del att önska och att mycket att göra för att förbättra för skolor som vill använda G+ i utbildningen.

På en timme hinner man inte med så mycket. Ändå tycker jag samtalen var givande. Det blir lätt en tryckt stämning när människor som inte känner varandra träffas så här, men här var det full gas från början. Inte en tyst sekund.

Som avslutning kom en utvecklare och snackade teknik och framför allt om Hangouts, vilket är utvecklat i Sverige. Här kommer det komma mycket mer framöver, som vi idag bara kan drömma om.

Emma sa en sak i början att om du har en vanlig linjal(30cm) så har G+ nåt 1cm på sin utvecklingskurva. Vilket bådar gott inför framtiden.

Vill tacka alla som deltog idag för en väldigt trevlig morgon.

Hangout med Tre kronors målvakt Viktor Fasth

Imorgon onsdag klockan 13.00 har du chansen att snacka med och ställa frågor till Tre Kronors stjärnmålvakt Viktor Fasth. Det är Kyocera Sverige som anordnar denna Hangout inför Oddset Hockey Games.

Detta får nog betecknas som Sveriges första kändishangout. Jag vet att det är en hel del hockeyintresserade på G+, så ta nu chansen att få snacka med Viktor.

Hangouten: Onsdagen den 8 februari klockan 13:00 måndag 6 februari 2012

Frukost hos Google.

Imorgon blir en intressant dag. Vi är en handfull personer som kommer äta frukost hos Google Sverige. Det är en blandad samling människor som kommer mötas. Superusers, sociala medieexperter, skribenter, och en del andra. Kommer bli intressant att få sitta ned och vädra de åsikter som finns om G+. Tror att detta kan vara nyttigt både för oss som kommer dit och för Google.

Nu får Google chansen att inte bara lyssna på experter inom de sociala medierna utan även från de som använder G+ mycket på ett sätt som gemene man gör.  Vi kommer även få träffa personer som varit med att ta fram Hangouten, för om du inte visste det så är det Google Sverige som står bakom Hangout.

Kommer skriva en mer utförlig post om detta möte imorgon.

söndag 5 februari 2012

Veckan plussare: Niklas Börsting

Veckans plussare blev Niklas Börsting. En kille man ser ofta i flödet, såväl med egna poster, bilder och kommentarer. En flitig och genuin G+ user.

Några motiveringar:

"Niklas Börsting som med passion för fotografering fotat när alla andra ligger och värmer sig under filten. En mångsysslare med humor och aktiv på G+
Alla hans nattbilder är magiska.""+Niklas Börsting får min nominering med för roliga inlägg, ett oförtrutet fotograferande oavsett om det är en ny istid där ute, samt stökiga-rum-trenden han drog igång."


"en snubbe som ställer upp, en snubbe som står ut, även när det är kallt, en snubbe som skriver varma inlägg och tar kyliga foton, en snubbe som alla verkar gilla." 


Så ett stort grattis till dig, Niklas!!