Google

tisdag 7 februari 2012

Rundabordssamtal hos Google Sverige.

Som jag berättade igår så har jag varit på besök hos Google idag. De som höll i mötet var från Google: Emma Stjernlöf och Eric Skuncke, de hade även till sin hjälp två tjejer som jobbar som PR-konsulter, Helena Liden och Mia Reynolds.


Vi övriga var några vanliga användare, representanter för några företag, PR konsult, journalist och Mr Internet. Alltså Stefan WoldekidanErik AnderssonAnders StoltKarin Zingmark Therese ReuterswärdMikaela WaxinEmanuel Karlsten och Joakim Jardenberg


Vi började med en frukost med lite småsnack. Måste bara säga att Google har ett otroligt läckert fikarum, eller man ska väl kalla det matsal. Sjukt välutrustad med allt man kan tänka sig.

Vid 8-tiden satte rundabordssamtalet igång och vi presenterade oss för varandra. Efter det så pratades lite om varför Google inte redovisar det exakta användarantalet på G+. Vi visste sen förut att det finns 90 miljoner användare, men inget hur det ser ut landsvis. Emma svarade att det inte finns såna uppgifter och Google vet inte hur det ser ut med användarantalet i Sverige. Vilket Jocke inte riktigt trodde på.
Det vart mycket snack om Hangouts. Obama hade en hangout som streamades för ett tag sen, vilket på sikt alla kommer kunna göra. Idag kan bara ett få utvalda göra detta. Det gör att fler kan se Hangouten även om man inte kan/får delta.
Vidare så pratade representanterna för företagen hur de skulle gå vidare med hangouts och att det fanns ett stort intresse att använda detta både internt och externt. Intresset för Hangouts är stort enligt Google. Personligen så tror jag att just Hangouts utnyttjas dåligt idag, då folk och företag inte sett potentialen av tjänsten.
Frågan dök upp om tjänster som hangouts kommer kosta i framtiden. Google har inte ens diskuterat detta då de anser att G+ först ska bli en färdig produkt. Och den dagen så verkar det bli AdWords eller nåt liknande som kommer finansiera det.

Det var en del prat om utbildningsanvändningen när det kom fram att studenter är de som använder G+ mest. Här finns en del att önska och att mycket att göra för att förbättra för skolor som vill använda G+ i utbildningen.

På en timme hinner man inte med så mycket. Ändå tycker jag samtalen var givande. Det blir lätt en tryckt stämning när människor som inte känner varandra träffas så här, men här var det full gas från början. Inte en tyst sekund.

Som avslutning kom en utvecklare och snackade teknik och framför allt om Hangouts, vilket är utvecklat i Sverige. Här kommer det komma mycket mer framöver, som vi idag bara kan drömma om.

Emma sa en sak i början att om du har en vanlig linjal(30cm) så har G+ nåt 1cm på sin utvecklingskurva. Vilket bådar gott inför framtiden.

Vill tacka alla som deltog idag för en väldigt trevlig morgon.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar