Google

lördag 21 januari 2012

Röstning på veckans plussare är igång.

Dags att rösta fram veckans plussare för vecka tre. Röstar gör man i högerspalten och fram till imorgon söndag klockan 18.00.

De som man kan rösta på är följande:
fredag 20 januari 2012

Tillägget som delar dina poster på G+ till andra nätverk.

Fick en förfrågan hur man lätt kan dela sina poster på Google+ till Twitter. Jag kollade runt lite och fann ett bra verktyg. Det är ett tillägg som finns för Chrome, Safari och Firefox.

Tillägget är lättanvänt. Du installerar det och sen klickar du på det för att logga in på FB, Twitter eller LinkedIn för att dela dina poster på dessa nätverk. När det är klart så startar du om din webläsare och då ser det ut så här när du ska skriva ett inlägg.


Så det enda du gör när du skrivit klart din post är att kryssa i vilket av dina andra nätverk du vill dela det med.

Då de flesta använder Chrome som läser denna blogg så har jag en direktlänk till tillägget här: SGPlusMe

För er andra så här ni sajten till tillägget här: http://sgplus.me/
På sajten finns all den information som ni kan behöva.

Google+ en förlängning på Google Search.

Jag har sagt det förut om G+. Sajten är för nyfikna,som vill lära känna nya människor och söka nya kunskaper.
I mitten på 90-talet fanns det en uppsjö med olika communities. I mina ögon var dessa sociala medier i alla högsta grad. Dessa levde och dog vart efter hur populära de var. Facebook kom så småningom och klimatet på sociala medier vart något helt annat. Familj och irl-vänner fick större betydelse och mer utrymme.
Vad Facebook hade i kikaren kunde ingen räkna ut då, idag vet vi. Sajten gör allt för att kartlägga vad användaren har för internetvanor och med hjälp av dess vänner.


Det finns många sociala medier som inriktar sig på olika saker. Det som egentligen fattats är ett nätverk för folk som är nyfikna på att möta nya människor i stor utsträckning. Nyfikenheten som fanns där i mer än tio år innan Facebook. När så Google+ dök upp i slutet på juni 2011 så såg man direkt vad det var på väg. Nätverket som många väntat på hade kommit. Det roliga var att de experter som talar stort och brett om sitt kunnande om sociala medier inte fattade ett smack. Fullkomlig härdsmälta. Såga, såga och åter såga. Trots all denna kråksång så går G+ från klarhet till klarhet. Stabiliteten har infunnit sig. Användarstocken växer dag för dag, likså aktiviteten på sajten.

Google har lyckats med att ha den största söktjänsten på nätet, där folk som vill veta mer om saker. Nu har också lyckats skapa ett socialt nätverk för folk som vill veta mer om saker och inte bara veta vad den gamla mostern gör. Vilket gör att Google+ blir en förlängning på söket. En källa för kunskap och nyfikenhet.

Bjuder på lite fredagsmorgonmusik i form av Avicii, Sveriges mest följda profil på G+ med över en halv miljon följare.onsdag 18 januari 2012

Veckans plussare ska nomineras.

Förra veckans plussare vart en sida. Vilket är första gången. Nu drar 3:e veckans nomineringar igång. Kom ihåg att läs igenom reglerna så slipper vi massa frågor på G+ på sånt som redan finns på pränt.


Jag har också skapat lite regler för nomineringarna.

1. Tidigare "Veckans Plussare" går inte att rösta på. Se Hall of Fame.
2. Alla personer och sidor(pages) går att nominera, oavsett nationalitet.
3. Max 1 nomineringar per person. Skrivs det fler namn tar jag den först nomineringen som giltig. . Du ska ha en motivering för att en nominering ska gälla. Räcker alltså inte att bara skriva ett namn. Utan motivering åker nomineringen i papperskorgen.
4. Nomineringarna kan man gör fram till lördag klockan 15.00.
5. Då jag driver sidan så är jag immun mot alla nomineringar.

Det var det hela. Era nomineringar kommer tas emot här som en kommentar, eller på G-Worlds sida på G+. Så leta upp era favoriter och gör en bra motivering varför just den personen ska få bli "Veckans Plussare"

måndag 16 januari 2012

Veckans plussare: Svenska Google Plus Whiskyklubb. Grattis!!

Veckans plussare är:


Svenska Google Plus Whiskyklubb


Till veckans plussare blev en sida. Vilket är jättekul. Whiskyklubben har över tvåhundra följare. De hade i helgen sin första hangout. Skulle varit med men fick förhinder, så jag vet inte riktigt hur den avlöpte.
En intressesida är alltid intressant och nu har folk röstat fram en sådan som veckans plussare. Vi bugar och niger och säger grattis.

Motiveringen:

Nominerar +Svenska Google Plus Whiskyklubb för att på ett stiligt och modernt sett anordna whiskyprovningar m.m. för oss med smak för whisky.