Google

fredag 20 januari 2012

Google+ en förlängning på Google Search.

Jag har sagt det förut om G+. Sajten är för nyfikna,som vill lära känna nya människor och söka nya kunskaper.
I mitten på 90-talet fanns det en uppsjö med olika communities. I mina ögon var dessa sociala medier i alla högsta grad. Dessa levde och dog vart efter hur populära de var. Facebook kom så småningom och klimatet på sociala medier vart något helt annat. Familj och irl-vänner fick större betydelse och mer utrymme.
Vad Facebook hade i kikaren kunde ingen räkna ut då, idag vet vi. Sajten gör allt för att kartlägga vad användaren har för internetvanor och med hjälp av dess vänner.


Det finns många sociala medier som inriktar sig på olika saker. Det som egentligen fattats är ett nätverk för folk som är nyfikna på att möta nya människor i stor utsträckning. Nyfikenheten som fanns där i mer än tio år innan Facebook. När så Google+ dök upp i slutet på juni 2011 så såg man direkt vad det var på väg. Nätverket som många väntat på hade kommit. Det roliga var att de experter som talar stort och brett om sitt kunnande om sociala medier inte fattade ett smack. Fullkomlig härdsmälta. Såga, såga och åter såga. Trots all denna kråksång så går G+ från klarhet till klarhet. Stabiliteten har infunnit sig. Användarstocken växer dag för dag, likså aktiviteten på sajten.

Google har lyckats med att ha den största söktjänsten på nätet, där folk som vill veta mer om saker. Nu har också lyckats skapa ett socialt nätverk för folk som vill veta mer om saker och inte bara veta vad den gamla mostern gör. Vilket gör att Google+ blir en förlängning på söket. En källa för kunskap och nyfikenhet.

Bjuder på lite fredagsmorgonmusik i form av Avicii, Sveriges mest följda profil på G+ med över en halv miljon följare.Inga kommentarer :

Skicka en kommentar