Google

lördag 19 maj 2012

Rösta fram veckans inlägg.

Så var det dags att rösta fram "Veckans inlägg". Det finns två inlägg att rösta på. Röstningen sker här nedan och du kan rösta fram till klockan 18:00 imorgon söndag.

De nominerade är:

1. Kalla fakta
2. Varumärkesförminskning


webvoter-omröstning
Vilket inlägg vill du se som "Veckans inlägg"?

1. Kalla fakta
2. Varumärkesförminskning


    Se resultat

torsdag 17 maj 2012

Nomineringsdags till veckans inlägg.

Så var det dags att nominera ett inlägg som du tyckt varit bra i veckan. Inlägget ska varit skrivet från i lördags 00:00 till och med på fredag klockan 23:59. Du kan nominera fram till 12:00 på lördag.

Vill du se vilka som varit nominerade fram till idag så finns de samlade den egna sidan Veckan inlägg på G+.Reglerna:

  • Inlägget ska ha publicerats offentligt på Google+ under den gångna veckan.
  • En nominering per användare, men samma skribent kan ha fler nomineringar. 
  • Ett inlägg kan vara en text, en bild, en video eller en länk från en extern källa där skribenten har lagt till en egen text och ingående gjort en seriös post av det. 
  • Inlägget ska vara original och inte en delning. Är det en delning ska originalet nomineras. 
  • Inlägget ska vara på nordiska språk eller engelska. 
  • Varje nominering ska ha en motivering. Ju bättre motivering ju större chans att nomineringen går vidare till röstningen.
  • Den som skrivit inlägget får nämnas som källa, men får annars inte figurera i motiveringen till nomineringen.
  • De 10 bästa motiveringarna kommer leda till att 10 inlägg kommer gå vidare till en omröstning.
  • Under röstningen får inte skribentens namn nämnas utan här är det inlägget som är det viktiga. Var och en som läser inläggen vet vem som skrivit det ändå. Ser jag att det blir personkampanjer i flödet kommer nomineringen som rör det inblandade inlägget att plockas bort omgående och rösterna kommer ogillas.
  • Inlägget ska ha skrivts mellan lördag klockan 00:00 till nästkommande fredag klockan 23:59. Nomineringen ska senast vara inne på lördag klockan 12:00. Röstningen kommer sen ske när den aviseras på G+ World sida på G+. Men den kommer ske senast lördag kväll till söndag kväll. 

tisdag 15 maj 2012

När TV4 vände i grinden.


TV4 har funnits på G+ sen november i fjol. De hade gjort två inlägg fram till 27 april. Alltså ingen aktivitet what so ever. Inlägget den 27 april så gick man ut med att man skulle fokusera sitt nätverkande på Facebook och Twitter. Och man välkomnade folk att möta dom där istället. Det vart väl ett mindre ramaskri bland G+ användarna. TV4 var dock inte sämre än att de gjorde en revision på sitt inlägg innan, för att sondera terrängen på G+. 


Responsen de fick var inte speciellt förvånande för den vanliga användaren, men TV4 tappade nog hakan av responsen och insåg nog då att G+ är något att räkna med. 165 kommentarer, 102 +1 och 29 delningar visade tydligt att användarna på G+ var villiga att stötta och hjälpa TV4 att komma igång på G+. Många råd och synpunkter ramlade in i en strid ström och Åsa Stjernfeldt fick lite att jobba med. 


Idag kom en väldigt bra sammanfattning på det hela och jag tror de kommer ta med mycket av våra synpunkter och göra G+ till en bra plattform för dem. Till skillnad från FB och Twitter så fungerar G+ extremt bra med TV, vilket flera stora amerikanska TV-bolag har bevisat. 


I veckan fick vi reda på att 2% av Sveriges befolkning är aktiva på Twitter. Då vet vi också att den största skaran som använder Twitter idag är journalister, kändisar och politiker, vilket gör Twitter till ett extremt smalt nätverk. TV4 bör nog fokusera på att nå ut till den stora massan istället för att rör sig med samma folk som rör sig i TV4-huset. På G+ har man chansen att bygga på framtiden då nätverket är ungt och man kan forma det som man själv vill. Experimentera och testa nya saker för att hitta den rätta formen. 


Önskar TV4 lycka till på G+ och ni som inte följer kanalen på G+, gör det. Tror det kan bli en spännande tid framöver på deras sida.

söndag 13 maj 2012

Veckans inlägg är utsett.

Veckans inlägg vart Skolan och datorerskrivet av Freddy Håkansson . Ett välskrivet inlägg om skolan och hanteringen runt datorer. Många och långa kommentarer har skrivits som drivit diskussionen framåt.
Motiveringen:
"Jag vill nominera Freddy Håkansson s inlägg om it i skolan, som utvecklades till en väldigt läsvärd tråd!"De övriga nominerade inläggen var:TV4 ber läsarna om hjälp.
Fixing the Google+ Engagement Problem