Google

tisdag 15 maj 2012

När TV4 vände i grinden.


TV4 har funnits på G+ sen november i fjol. De hade gjort två inlägg fram till 27 april. Alltså ingen aktivitet what so ever. Inlägget den 27 april så gick man ut med att man skulle fokusera sitt nätverkande på Facebook och Twitter. Och man välkomnade folk att möta dom där istället. Det vart väl ett mindre ramaskri bland G+ användarna. TV4 var dock inte sämre än att de gjorde en revision på sitt inlägg innan, för att sondera terrängen på G+. 


Responsen de fick var inte speciellt förvånande för den vanliga användaren, men TV4 tappade nog hakan av responsen och insåg nog då att G+ är något att räkna med. 165 kommentarer, 102 +1 och 29 delningar visade tydligt att användarna på G+ var villiga att stötta och hjälpa TV4 att komma igång på G+. Många råd och synpunkter ramlade in i en strid ström och Åsa Stjernfeldt fick lite att jobba med. 


Idag kom en väldigt bra sammanfattning på det hela och jag tror de kommer ta med mycket av våra synpunkter och göra G+ till en bra plattform för dem. Till skillnad från FB och Twitter så fungerar G+ extremt bra med TV, vilket flera stora amerikanska TV-bolag har bevisat. 


I veckan fick vi reda på att 2% av Sveriges befolkning är aktiva på Twitter. Då vet vi också att den största skaran som använder Twitter idag är journalister, kändisar och politiker, vilket gör Twitter till ett extremt smalt nätverk. TV4 bör nog fokusera på att nå ut till den stora massan istället för att rör sig med samma folk som rör sig i TV4-huset. På G+ har man chansen att bygga på framtiden då nätverket är ungt och man kan forma det som man själv vill. Experimentera och testa nya saker för att hitta den rätta formen. 


Önskar TV4 lycka till på G+ och ni som inte följer kanalen på G+, gör det. Tror det kan bli en spännande tid framöver på deras sida.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar