Google

lördag 7 juli 2012

Guide: Reglera det du vill se.

Satt inatt och läste några trådar där det togs upp vad folk irriterar sig över då andra postar inlägg och dels en tråd där det snackades om man skulle rätta sig efter vad andra vill att man ska posta. Två självklara saker som du som användare inte ska behöva bry dig om. Det är upp till dig som användare att välja vad du vill se och vad du vill posta. Är absolut inte någon annan som ska påverka dig. Har någon valt att följa dig så är det faktiskt upp till den hur han eller hon vill ha flödet från dig. Så därför är detta ett tips för dig som har problem med flödet och tycker du ser för mycket. Vi tar det i ordning.

 1. Se till att organisera dina cirklar. Hur du gör det är upp till dig.
 2. Gå in i ditt huvudflöde och välj den cirkeln du vill se flödet i. (se bild nedan)
 3. Reglera hur mycket av cirkelns postningar du vill se i det stora flödet med hjälp reglaget till höger. (se bild nedan)
 4. Du får nu det stora flöde du valt med hjälp av att reglera det i dina cirklar. 
De olika nivåerna på hur du ställer in cirkelns flöde är:
 1. Visa inget från detta flöde i flödet Alla cirklar.
 2. Visa färre saker från detta flöde i flödet Alla cirklar.
 3. Visa de flesta sakerna i detta flöde i flödet Alla cirklar.
 4. Visa allt i detta flöde i flödet Alla cirklar.
Kom också ihåg att du reglerar inte flödet i den cirkeln, utan det är i det stora flödet det märks. Går du specifikt in i en av dina cirklar så ser du alla inlägg som kommit in i just den cirkeln. 

Om det nu inte räcker så får man väl helt enkelt avcirkla personer man inte tycker ger något. Det är rättvist mot dig själv och mot den du följer. 

tisdag 3 juli 2012

Guiden till Google+ Events

Eventguide.

Nu har jag fixat en liten guide hur du ska skapa och och ställa in din kalender så den inte blir överröst med händelser. Klicka på bilderna om det är svårt att läsa på dem.
 • Börja med att gå in på Events/Händelser i din vänstermeny. Klicka sen på skapa händelse.
 • Byt till ett tema som passar ditt event.
 • Välj en titel på ditt event
 • Sätt datum och starttid, du kan också välja en sluttid här.
 • Var eventet är. Har du det på en plats som finns med på Google så kan man få all info man vill om den.
 • Skriv lite om ditt event.
 • Välj vilka du vill bjuda in
Nu är det dags att göra de inställningar som kanske glöms bort. Till höger så står det Event-alternativ på en rullgardinsmeny. Klicka på den och du får upp det som bilden visar. Här kan du välja om andra ska få lägga till folk på eventet och om de kan lägga upp bilder till eventet. Mer om dessa bilder senare. Det finns också lite mer avancerade inställningar. 


Som du ser ovan så kan du göra eventet till en Hangout. Du kan även göra det till ett direktsänt event.
Det finns också ett alternativ till som heter ytterligare fält.

Som du ser så kommer några till alternativ upp som du kan fylla i.

 • Du kan fylla i en eventuell webbadress för eventet.
 • Om det finns en biljettförsäljning så kan du länka till den.
 • Sen kan du också hänvisa hur du kommer till eventet och vilka parkeringsmöjligheter det finns.Det var guiden om hur du kommer igång med ett event. Men det är inte slut här. Alla event du blir inbjuden till kommer upp i din Google-kalender. Vilket kan vara ganska irriterande om man använder den mycket. 
Men om du ser på bilden nedan så ser du att det faktiskt går att göra något åt det. 

Det du gör är att gå in på din kalender, klicka på kugghjulet och gå in på inställningar. Längst upp har du en meny. Se till att du står i "Allmänt". Scrolla ner en bit så ser du detta:
Hur du väljer att ha det inställt är upp till dig. Men som det är på bilden så slipper du ha en massa onödigt i din kalender. 

Ett tips när det gäller kalendern är att göra en privat kalender som inte är offentlig och som du använder själv. Då slipper du en massa annat i den.