Google

lördag 3 mars 2012

Rösta fram veckans plussare.

Lördag eftermiddag och jag har tid att lägga upp de nominerade till röstningen. Vilken lycka!!
Så nu kan du rösta fram veckans plussare. Rösta kan du göra fram till imorgon söndag 20:00.

De nominerade är:


Ett levande flöde.


Man ser allt oftare personer på G+ som tror bara för man gått med på sidan så får man ett flöde. Inget kan vara mer fel. Det är upp till dig som person att skaffa dig ett flöde. Ingen kan gör det åt dig. Det är upp till dig själva att skaffa ett flöde med intressanta personer.
Man kan dela upp detta i tre punkter.

·          Följ personer som gör ditt flöde levande.
·          Skriv poster.
·          Kommentera.

För att du ska få ett flöde, krävs det att du följer personer och placerar dem i cirklar. Det spelar ingen roll om du heter Barack Obama eller Nisse Hult, följer du inga så har du heller inget flöde. Dessutom gäller det att de du följer är aktiva och skriver poster, annars kan det kvitta. Här är det upp till dig att kolla av de personer som du följer om de är aktiva.

Ett bra sätt att skaffa sig ett flöde är att ta in delade cirklar. Här får man ett första test på det flöde som kommer roa dig länge framöver. Man tar helt enkelt den delade cirkeln och lägger i en egen cirkel, sen ser du i flödet vad som intresserar dig, lägger dessa i intressecirklar eller vad man själv finner mest praktiskt. Tänka på att cirklarna hjälper dig att hålla rätt på vilket flöde som du vill se. Jag själv har mer än 50 cirklar. Jag kollar igenom dessa, en del mer än andra, men jag har koll på de olika cirklarna på ett effektivt sätt.
Du har nu kommit en bra bit på vägen. För om du lägger till folk så kommer du garanterat märka att många kommer följa dig i och med att du följde dom. På G+ är det så att man gärna följer andra och ser vad det är för personer, sen hamnar de i olika cirklar eller avcirklas. Men man få ett flöde som man själv bestämmer över.

När du väl har folk som följer dig så kan man skriva en post om något som ligger en nära. Får man bra respons så kommer ditt namn spridas automatiskt och folk får upp ögonen för dig. Har man ett intresse så kan man skriva om det och fråga om det finns fler med det intresset. Oavsett vad intresset är så kommer du garanterat få ett gensvar. Om inte personen som svarar kanske är intresserad av just det så vet de oftast om folk som är det. Det är så det går till på G+.

Den kanske viktigaste delen är att kommentera det som intresserar en. Du kommer per automatik få fler följare bara du tar dig tid att kommentera poster som du gillar. Bättre det än att bara sitta tyst och tro att folk ser vad du tänker. G+ är ett levande socialt nätverk som du själv påverkar i allra högsta grad. Det passar inte alla, då vi alla är olika, men det märker du själv.

Att sitta och gnälla över ett dåligt flöde och följa 2-3 inaktiva personer gör saken väldigt pinsam. Ge G+ en chans och gör det på det rätta sättet. Det är du som skapar ditt egna flöde och det är du som bestämmer vad andra ska se och inte se. G+ är till för de som vill följa intressanta personer och inte huvudsakligen sin släkt och vänner. För det finns det andra sociala nätverk att tillgå.


Kom också ihåg att du ska skriva en bra presentation om dig själv. Det gör det mycket lättare för folk att cirkla dig. 

fredag 2 mars 2012

Ett i allra högsta grad levande socialt nätverk.


Det debatteras rätt flitigt på nätet om G+ och dess följare. Wall Street Journal kallade G+ för G-. Siffror om att det är lite aktivitet på G+ gör gällande att användarna tillbringar 3 minuter i genomsnitt på G+, medans man är 405 minuter på Facebook.
Givetvis gör detta att man funderar en del hur det ligger till. Vi kan till och börja med förklara att Google inte lämnar ut några som helst uppgifter vare sig på aktivitet eller antal användare på G+. Den enda uppgift de uppgett är att det finns 90 miljoner som använder  G+, och det var för en månad sen.
Om jag går till mig själv så ser jag en markant flödesökning de sista månaderna, vilket bara ökar för var dag som går. Både på min G+ World sida och min personliga profil. Både vad det gäller poster och nya följare. Engagemanget har ökat rejält och det är fler och fler som ger sig in i olika poster och diskuterar.
Dock ser man också en hel del som sitter och gnäller över att G+ är dött. När man går in på dessa profiler så ser man orsaken. Man följer folk som inte varit aktiva på mycket länge.

A och O med G+ är att följa aktiva personer om man vill ha ett riktigt bra flöde. Inaktivitet belönas ganska fort med ett droppande flöde. Det går inte att sitta och gnälla över sitt döende flöde på andra. Det är du själv som skapar det flöde du vill ha. Det kan ingen annan göra åt dig. Det andra kan göra är att dela sina aktiva cirklar, där kan man som person snappa upp folk, så man får ett flöde som heter duga.
 
Många vill påpeka att G+ inte är ett socialt nätverk utan att det bara är ett för Google att sy ihop sina  tjänster. För mig och för många andra är ett socialt nätverk där man kan socialisera sig med nya och gamla bekantskaper. Men framförallt att skapa nya kontakter. Här slår G+ alla andra sociala nätverk på fingrarna. För de flesta på G+ har inte så många gamla bekanta där, utan skaffar sig nya.  Du har möjligheten att följa exakt vem du vill med ett klick, sen är det upp till den du följer vad du ska se. Tycker personen du verka intressant så följer han/hon dig med. Annars ser du bara de offentliga poster profilen skriver. Det kan inte bli enklare.

Många andra medier som tidningar, TV-stationer och nätskribenter  hackar friskt på G+. Ibland undrar man vad det är som får dessa att gå på som de gör. Många nyttjar tjänsten själva och vet att om de ska vara med så behöver de finnas där. Google är som bekant inte bara G+, utan en enorm sökmotor som idag styr världen med järnhand, vill du synas så ska du synas på Google Search.

Men vad får dem att klanka ner på G+? Kan det vara lobbyismen från andra sociala nätverk som spökar? Vad tror du?

Jag kommer under dagen ge ut några heta tips på hur du som person kan skapa ett mycket bättre och större flöde så du börjar inse vad G+ är för något. Så även om du är kritisk mot G+ ser den enorma potential som finns inom G+ väggar. Så håll utkik.

Och du! Glöm att G+ är dött, det lever mer än det någonsin gjort. 

torsdag 1 mars 2012

Vårda dina sidföljare.


Började forska runt lite på de svenska företag som har sidor på G+. Övervägande har många bra sidor, men de failar stort på sitt engagemang. Sidor som kan ha flera tusen följare, följer bara ett fåtal tillbaka. Jag själv följer alltid de som följer G+ World av den enkla anledningen att jag kanske vill ge dessa förhandsinfo om det dyker upp något som jag vill delge den innersta kretsen som mina följare är. Det är dem jag är mest rädd om. Även om jag postar nästan allt offentligt, så har jag en möjlighet att vara mer privat med mina följare.

Skulle jag däremot ha en butik eller något annat så är det ju så att jag skulle kunna ha specialerbjudanden till mina följare. Dels som ett argument för att få mer följare, men också som ett bevis på att man uppskattar de som följer sidan.
Verkyget att kunna följa de som följer en utnyttjas väldigt dåligt överlag, så det är inte bara svenska sidor som failar här. G+ är ett ypperligt verktyg om man vill nå ut till sina anhängare och det i sin tur resulterar i fler följare, då det sprids fort via nätverket. Använder man sig av ripplen så kan man grafiskt också följa sina poster och dess spridning.
Som sidägare på G+ kan du inte följa de du själv vill utan bara de som följer dig. Så var rädd om era följare och vårda dem ömt är mitt råd. 

Ny nomineringsomgång för veckans plussare.

Nu kör vi igång en ny nomineringsomgång för veckans plussare. Reglerna för nomineringarna finns här nedan. Bara att plocka ut ditt guldkorn på G+ och motivera nomineringen.
Regler för nomineringarna.

1. Tidigare "Veckans Plussare" går inte att rösta på. Se Hall of Fame.
2. Alla personer och sidor(pages) går att nominera, oavsett nationalitet.
3. Max 1 nomineringar per person. Skrivs det fler namn tar jag den först nomineringen som giltig. . Du ska ha en motivering för att en nominering ska gälla. Räcker alltså inte att bara skriva ett namn. Utan motivering åker nomineringen i papperskorgen.
4. Nomineringarna kan man gör fram till lördag klockan 15.00.
5. Då jag driver sidan så är jag immun mot alla nomineringar.

Det var det hela. Era nomineringar kommer tas emot här som en kommentar, eller på G-Worlds sida på G+. Så leta upp era favoriter och gör en bra motivering varför just den personen ska få bli "Veckans Plussare"

#gplusworld

Ripples nu även på svenska

Det har gått en hel del månader sen man kunde titta på en ripple första gången. För dig som inte vet vad en ripple är, så kan det beskrivas lättast som en grafisk spridningsbeskrivning av de poster du gör.
Här kan du se ett exempel på en ripple.

Ripple har hittills kunnat köras om man kört med en engelsk version. Men då jag skriver om det som händer på den svenska versionen så har jag väntat på ripplen ska komma även på svenska. G+ har inte släppt det på svenska, men G+ statistiksida nummer ett, CircleCount har ett tillägg som hjälper till här.
Tillägget huvudsak är att du ska se statistik direkt på de personer i ditt flöde. Du rör muspekaren över personens bild eller namn och du får upp en del statstik som senaste inlägg och lite annat.
Det som dock intresserar mig mest är att det finns en bock som är ikryssat i tillägget och den gör att alla kan få sin ripple-"knapp" längst ner på alla poster.Så du som inte vill ha ditt G+ på engelska och ändå titta på hur dina poster sprids genom den grafiska ripplen, hämta tillägget.

CircleCounts Chrome-tillägg.

måndag 27 februari 2012

Freddy Håkansson, veckans plussare!

Veckans plussare är:


Freddy Håkansson


Freddy är en man som man ofta ser ute i trådarna och kommenterar. En morgonpigg herre som ofta skriver egna poster om allt mellan himmel och jord. Som många andra här som blivit veckans plussare har han varit med länge på G+. 

Motivering:

"Jag nominerar +Freddy Håkansson ! Den morgonpiggaste av oss alla! Man känner sig alltid välkommen runt hans frukostbord med en kopp kaffe!"

Så ett stort grattis till dig, Freddy. Du är härmed odödlig i Hall of fame. 
söndag 26 februari 2012

Söndagens röstning till veckans plussare är igång.

Nu ska vi rösta fram veckans plussare. Röstar gör man fram till klockan 20:00 idag, söndag.  Röstningen sker här till höger.

De nominerade är: