Google

fredag 2 mars 2012

Ett i allra högsta grad levande socialt nätverk.


Det debatteras rätt flitigt på nätet om G+ och dess följare. Wall Street Journal kallade G+ för G-. Siffror om att det är lite aktivitet på G+ gör gällande att användarna tillbringar 3 minuter i genomsnitt på G+, medans man är 405 minuter på Facebook.
Givetvis gör detta att man funderar en del hur det ligger till. Vi kan till och börja med förklara att Google inte lämnar ut några som helst uppgifter vare sig på aktivitet eller antal användare på G+. Den enda uppgift de uppgett är att det finns 90 miljoner som använder  G+, och det var för en månad sen.
Om jag går till mig själv så ser jag en markant flödesökning de sista månaderna, vilket bara ökar för var dag som går. Både på min G+ World sida och min personliga profil. Både vad det gäller poster och nya följare. Engagemanget har ökat rejält och det är fler och fler som ger sig in i olika poster och diskuterar.
Dock ser man också en hel del som sitter och gnäller över att G+ är dött. När man går in på dessa profiler så ser man orsaken. Man följer folk som inte varit aktiva på mycket länge.

A och O med G+ är att följa aktiva personer om man vill ha ett riktigt bra flöde. Inaktivitet belönas ganska fort med ett droppande flöde. Det går inte att sitta och gnälla över sitt döende flöde på andra. Det är du själv som skapar det flöde du vill ha. Det kan ingen annan göra åt dig. Det andra kan göra är att dela sina aktiva cirklar, där kan man som person snappa upp folk, så man får ett flöde som heter duga.
 
Många vill påpeka att G+ inte är ett socialt nätverk utan att det bara är ett för Google att sy ihop sina  tjänster. För mig och för många andra är ett socialt nätverk där man kan socialisera sig med nya och gamla bekantskaper. Men framförallt att skapa nya kontakter. Här slår G+ alla andra sociala nätverk på fingrarna. För de flesta på G+ har inte så många gamla bekanta där, utan skaffar sig nya.  Du har möjligheten att följa exakt vem du vill med ett klick, sen är det upp till den du följer vad du ska se. Tycker personen du verka intressant så följer han/hon dig med. Annars ser du bara de offentliga poster profilen skriver. Det kan inte bli enklare.

Många andra medier som tidningar, TV-stationer och nätskribenter  hackar friskt på G+. Ibland undrar man vad det är som får dessa att gå på som de gör. Många nyttjar tjänsten själva och vet att om de ska vara med så behöver de finnas där. Google är som bekant inte bara G+, utan en enorm sökmotor som idag styr världen med järnhand, vill du synas så ska du synas på Google Search.

Men vad får dem att klanka ner på G+? Kan det vara lobbyismen från andra sociala nätverk som spökar? Vad tror du?

Jag kommer under dagen ge ut några heta tips på hur du som person kan skapa ett mycket bättre och större flöde så du börjar inse vad G+ är för något. Så även om du är kritisk mot G+ ser den enorma potential som finns inom G+ väggar. Så håll utkik.

Och du! Glöm att G+ är dött, det lever mer än det någonsin gjort. 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar