Google

lördag 3 mars 2012

Ett levande flöde.


Man ser allt oftare personer på G+ som tror bara för man gått med på sidan så får man ett flöde. Inget kan vara mer fel. Det är upp till dig som person att skaffa dig ett flöde. Ingen kan gör det åt dig. Det är upp till dig själva att skaffa ett flöde med intressanta personer.
Man kan dela upp detta i tre punkter.

·          Följ personer som gör ditt flöde levande.
·          Skriv poster.
·          Kommentera.

För att du ska få ett flöde, krävs det att du följer personer och placerar dem i cirklar. Det spelar ingen roll om du heter Barack Obama eller Nisse Hult, följer du inga så har du heller inget flöde. Dessutom gäller det att de du följer är aktiva och skriver poster, annars kan det kvitta. Här är det upp till dig att kolla av de personer som du följer om de är aktiva.

Ett bra sätt att skaffa sig ett flöde är att ta in delade cirklar. Här får man ett första test på det flöde som kommer roa dig länge framöver. Man tar helt enkelt den delade cirkeln och lägger i en egen cirkel, sen ser du i flödet vad som intresserar dig, lägger dessa i intressecirklar eller vad man själv finner mest praktiskt. Tänka på att cirklarna hjälper dig att hålla rätt på vilket flöde som du vill se. Jag själv har mer än 50 cirklar. Jag kollar igenom dessa, en del mer än andra, men jag har koll på de olika cirklarna på ett effektivt sätt.
Du har nu kommit en bra bit på vägen. För om du lägger till folk så kommer du garanterat märka att många kommer följa dig i och med att du följde dom. På G+ är det så att man gärna följer andra och ser vad det är för personer, sen hamnar de i olika cirklar eller avcirklas. Men man få ett flöde som man själv bestämmer över.

När du väl har folk som följer dig så kan man skriva en post om något som ligger en nära. Får man bra respons så kommer ditt namn spridas automatiskt och folk får upp ögonen för dig. Har man ett intresse så kan man skriva om det och fråga om det finns fler med det intresset. Oavsett vad intresset är så kommer du garanterat få ett gensvar. Om inte personen som svarar kanske är intresserad av just det så vet de oftast om folk som är det. Det är så det går till på G+.

Den kanske viktigaste delen är att kommentera det som intresserar en. Du kommer per automatik få fler följare bara du tar dig tid att kommentera poster som du gillar. Bättre det än att bara sitta tyst och tro att folk ser vad du tänker. G+ är ett levande socialt nätverk som du själv påverkar i allra högsta grad. Det passar inte alla, då vi alla är olika, men det märker du själv.

Att sitta och gnälla över ett dåligt flöde och följa 2-3 inaktiva personer gör saken väldigt pinsam. Ge G+ en chans och gör det på det rätta sättet. Det är du som skapar ditt egna flöde och det är du som bestämmer vad andra ska se och inte se. G+ är till för de som vill följa intressanta personer och inte huvudsakligen sin släkt och vänner. För det finns det andra sociala nätverk att tillgå.


Kom också ihåg att du ska skriva en bra presentation om dig själv. Det gör det mycket lättare för folk att cirkla dig. 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar