Google

onsdag 7 december 2011

Google+, en mötesplats för intressen.

Har haft en del frågor från olika människor de sista dagarna hur man ska kunna använda G+ och varför en massa folk lägger till dem, fast de inte känner dem.

Ska vi ta och börja med hur Google+ fungerar som nätverk. Du som endast suttit på ett enda nätverk och det är Facebook, så kan jag bara säga att vidga vyerna. Facebook är en företeelse som inte är likt något annat. Där är du, dina vänner och deras vänner prio ett. De allra flesta andra nätverk skapar man ny kontakter även om man inte känner personerna i fråga. Man vet aldrig när man kan få nytta av sina kontakter. Vare sig det gäller privat, jobb eller fritidssysselsättningar och hobbys.
Google+ är inget undantag. Likt Twitter kan du följa människor och se vad de skriver publikt. Oavsett om det är Anders Andersson eller Barack Obama. Det dom skriver offentligt kommer du se. Om nu Obama tar in dig i sina cirklar så kommer du se det han skriver till de cirklar där du ingår förutom den offentliga delen.

Att folk lägger till dig kan bero på att de är intresserade på vad du gör och vad du skriver. Inget konstigt med det. Ungefär som du prenumererar på olika människor på FB. Man gör det av nyfikenhet.

Google+ är en källa för information och utbyte av intressen. Man följer folk och förhoppningsvis följer de dig tillbaka. Ju fler du följer dessto större flöde lär det generera.

Vi kan ta ett exempel. Ditt stora intresse är fåglar. Du har redan några hundra du följer. Om du nu vill dela ditt intresse om fåglar med andra, så skriv bara ett publikt inlägg om att det skulle vara kul att komma i kontakt med fler fågelintresserade. Säkerligen så kanske inte alla i dina cirklar gillar fåglar, men de kommer dela ditt inlägg och på så sätt kommer du komma i kontakt med fler fågelintresserade. Lägg alla dess i en egen cirkel och när det sen är något du vill dela med dig av så riktar du bara dina frågor om fåglar till den cirkeln. Jag lovar att det kommer komma in mer folk i dessa inlägg som du inte har i din cirkel, då lägger du till dem. Helt plötsligt har du ett eget nätverk av fågelintresserade. Detta nätverk kommer växa under tiden. När du sen har ett gäng med fågelintresserade så delar du cirklen offentligt så kommer det komma in ännu mer fågeltokiga som följer dig.

Man behöver inte känna folk för att få ett intressant liv på ett socialt nätverk. Oftast blir det mycket intressantare att snacka om sina intressen med de man aldrig pratat med förut. Man skapar relationer via ett socialt nätverk. Bygg upp din intressebas så kommer du snart se att G+ är en otroligt givande plats.

Men det bästa tipset har jag sparat till sist: Var inte rädd att pratat med nya människor, det kommer ge dig så mycket mer än du någonsin kan ana.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar