Google

torsdag 12 april 2012

Nya Google+ med 170 miljoner konton.

Igår efter klockan 15.00 släpptes nya G+ ut. Som alltid så rullades det ut undan för undan och kommer så göra de närmsta dagarna. De första reaktionerna var klart positiva och så har det fortsatt. Har bara sett några få som klagat på det nya utseendet. G+ är en beta och förändringar sker och kommer ske tills sidan är helt klar och går för fullt. Det får vi vänja oss vid som användare.

Det som det klagades på mest om utseendet var det vita fältet som uppstod till höger om flödet. Nu vet inte jag om jag är helt pantad, men nog är det lite skönt med luftiga ytor på en sajt. Späckade sidor har vi gott om ändå. Nu är det ju så att dessa vita ytor kommer fyllas enligt G+ högste chef Vic Gundotra.

Samma Vic Gundotra hoppade in på en hangout och meddelade att det inte kommer finnas reklam på G+ den närmsta framtiden. Detta sa de visserligen för länge sen, men han betonade detta igår, då folk snackade om det vita tomma utrymmet på sajten.
Vidare meddelade han att det nu finns det 170 miljoner användare på G+. Det som är kanske mest intressant med det är andras syn på G+. För ju fler som kommer joina nätverket ju lenare i tonen blir de som suttit och kritiserat G+ från början. För oss inbitna användare så är det kul med nya kompisar, men det är inte antalet användare som är viktigt utan innehållet på G+.

Vad är bra med det nya utseendet då? Personligen så tycker jag foto/video visningen har förbättrats avsevärt. Det är helt outstandning. Miniatyrer på hela album direkt i flödet är genialt. Vill man kolla in på en hangout så kan man se vilka som är igång på hela nätverket om man så vill. Det är bra. Att man kan fixa hur sin meny ser ut är heller inte fel. Allt som kan göra saker och ting personligt är bra. Här är Google på väg. Dessutom gillar jag helheten. Med tre fasta element runt om huvudflödet. Det ger ett stabilt och modernt intryck.

Nu väntar vi med spänning vad som kommer dyka upp härnäst, för om vi känner G+ rätt så brukar en utseendeförändring leda till något mer. Men vad?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar