Google

fredag 11 november 2011

Din guide till en hangout.

Det är många som frågat om just hur en hangout fungerar. Kort och gott kan man säga att en hangout är ett mötesrum i realtid. Du kan sitta och snacka om vad du vill. Ypperligt för företag att ha möten i om man sitter på olika platser. Det finns en hangout som heter hangout with extras. Där kan man dela Google dokument, skissa och ha skärmdelningar. Den är inte utbyggd full ut än, så där kommer jag att skriva en ny guide när den känns stabilare. den fungerar bra nu, men det kommer säkert till en massa tjänster senare.

Guiden här nedan är bara en fingervisning hur du skapar en hangout och hur det ser ut när du är i rummet och vad du kan göra där. Vill också säga att du behöver ingen mick eller cam för att delta i en hangout. Du kan textchatta där och om du bara har mick så går det bra att bara prata. Den här tjänsten tycker jag är otroligt bra och är övertygad om att den kommer användas väldigt flitigt mellan människor. Jag kommer försöka köra minst en hangout i veckan, så folk få chansen att testa på detta.

Något som vart lite otydligt i guiden är att du kan givetvis starta en hangout med bara en person. Du väljer ju vem eller vilka cirklar du vill prata med.Nu är du inne i hangouten. Då ser det ut så här, fast här var det lite folktomt. 


Kan kanske kännas lite lustigt att snacka med folk man inte känner, men det är lika för alla i början vid en allmän hangout. Det brukar ge sig direkt, då folk är ganska snacksaliga. Så häng med på en hangout nån gång. 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar