Google

torsdag 24 november 2011

Perspektiv på tillvaron.

Google+ har för mig öppnat en helt ny syn på sociala nätverk. Nyfikenhet och intressedelning har fått en helt ny innebörd. Många klagar på G+ att det inte är någon aktivitet där. Dessa har inte förståt ett dugg av vad G+ går ut på. G+ är en plats där du kan förkovra dig i dina intressen och åsikter. Där man träffar nya människor med liknande intressen och byter erfarenheter. Det är inget ställe där du får frågan om du verkligen känner personen innan du lägger till någon. Följ dem du vill och låt flödet öka.

Många är de experter som ska försöka analysera Google+ och sen slår ner på det pga att de inte själva har insett vad det handlar om. De är inrutade i det vanliga sociala tänket. Det fungerar inte på G+. Vore mycket bättre om de socialiserade sig på G+ och upptäckte vad det handlar om. Tror många med mig har upptäckt att det räcker med en post så kommer folk svara. Aktiviteten på en själv återspeglar det flöde man förtjänar.
På G+ har ditt namn inte så stor betydelse som det kanske har på andra sociala medier. De flesta är jämlikar. Vilket gör att konversationerna oftast blir väldigt bra. Kort och gott kan man nog säga att det räcker inte att ställa ut skorna så är det klart i betalt på G+.

Det har hänt mycket sen starten i slutet på juni. Vi som varit med på resan från början vet det. Många gnäller att det inget händer och att vissa funktioner inte finns. Google är lyhörda på sina användare och mycket av det som kommit in är idéer från oss som använder det. Istället för att gnälla så gör som jag. Använd "Feedback" knappen och skriv det du vill ska finnas på G+. Det ger resultat.
Vi kommer få se mycket nya grejer på G+ framöver, mycket som vi kanske aldrig sett förut. Innovativa lösningar som folk kommit med, men som Google tar ett ytterligare steg med. Ha bara lite tålamod. Google har inte bråttom och kommer säkerligen inte lägga upp något som de inte vet folk vill ha. Så har det varit från början. Blir inget hattande som FB sysslar med.

Till sist vill jag pusha lite för att försöka få in folk på G+. Utnyttja dina kontakter på andra nätverk och förklara för folk vad det handlar om. Att det är nyskapande, där dina intressen står överst. Låt folk få lite nytt perspektiv på sin tillvaro i ett socialt nätverk. Allt går inte ut på att hålla sina nära och kära uppdaterade vad som händer, finns än värld där du står i centrum och där du kan dela det du tycker är det bästa som finns.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar