Google

söndag 30 oktober 2011

Delningar - Hur funkar det?

Delningarna på G+ kan vara svårt att förstå. Så jag tänkte förklara hur det ligger till.

Vi börjar med det som du styr helt själv. Delningen med dina kretsar. Här kan du styra exakt hur du vill att ditt inlägg ska synas och till vilka. Och de kan dela det vidare till någon av sina egna kretsar eller utökade kretsar, men aldrig offentligt. Här klickar du bara på de kretsar du vill dela med.

Utökade kretsar ger ytterliggare ett steg i delningen, då delas det med de i dina kretsar plus de som finns runt omkring dig men som du inte har i dina egna kretsar, men som på något sätt har anknytning till de i dina kretsar. Lättast att se dessa delningar är att gå till "Inkommande" i vänsterspalten. Där ser du det som delas i de utökade kretsarna. Man kan kort och gott säga att du delar dina kretsars kretsar, ett samling namn som ändras ofta. Dina utökade kretsar kan aldrig dela dina inlägg offentligt. 

Den lättaste delningen är offentligt, men också den som har störst effekt. Här är det hela webben som kan se dina inlägg, man behöver inte ens ha G+ för att kunna läsa dessa. Alla kan dela detta via G+ och till alla. 

Som sista delning är den mest personliga och det är det som utgör den privata meddelandetjänsten på G+. Du skriver alltså bara namnet på den du vill skriva till så dyker profilen upp. Här kan du lägga till så många enskilda namn du vill. 

Är det några oklarheter så är det bara fråga på. 


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar