Google

måndag 23 juli 2012

Hösten närmar sig.

Sommaren brukar var en lugn tid när det gäller nyheter. Nu fick vi ju ganska häftiga nyheter i och med Google I/O 2012 i slutet på Juni. Men nu väntar hösten och säkerligen en hel del nyheter för oss som finns på G+.
Integreringen med andra Google-tjänster kommer säkert att öka med intressanta funktioner.
Det som kanske saknas mest just nu på G+ är ett sätt att skapa grupper eller något liknande där folk kan göra egna inlägg utan att vara administratör. Vilket givetvis skulle få en ny dimension till Hangouts, då man skulle kunna skapa en Hangout i gruppen. Plus att alla som är intresserade av en viss sak skulle kunna sitta och diskutera på ett helt nytt sätt än det går att göra idag.
En annan sak som skulle kunna förbättras är bildvisningen. Vore ypperligt om man skulle kunna se bilderna i full storlek.

Får jag själv flumma ut lite så skulle jag vilja se att Google blir det första sociala nätverk som ger sina användare ett större utbud att kunna göra sina inlägg snyggare. För er som bloggar med hjälp av Blogger(blogspot) så vet ni hur man kan göra, med olika knappar. Snygga länkar, bilder som läggs i ordning där de ska vara i ett inlägg, ändra text med olika funktioner direkt i inläggsläget, utan massa kortkommandon med mera. Vore en grym funktion som skulle ge en ny dimension till det sociala nätverket.

Senare i höst kommer jag att göra mer inlägg baserade på det mobila användandet av G+. Har fått en del frågor om detta. Anledningen att jag inte skapat så mycket om just det mobila användandet är för att det kommit nya versioner av appar och det varit en del klagomål på dessas utformningar. Förhoppningen är det kommer komma stabila saker som är värt att skriva om. När det gäller Apple appar är det enkelt, men värre med Android, där folk sitter på olika versioner på sina mobiler och därför inte kan använda den senaste versionen av Android. Men som sagt jag kommer fundera ut en bra lösning på detta.

Så nu hoppas jag ni får en fortsatt fin sommar(om man nu kan kalla denna sommar fin).

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar