Google

tisdag 10 december 2013

Så lätt får du 100 nya följare på Google+

Detta är ett gästinlägg av Christian Rudolf, bloggare på disruptive och expert inom Sökmotoroptimering och Internetmarknadsföring

Google+ räknas idag som världens näst största sociala nätverk, med över en halv miljard användare. Bara det i sig är förstås anledning nog att skapa sig en närvaro där, men det finns också andra fördelar med att använda Google+ på ett bra sätt. Den kanske största är att Google+ på många sätt är en av de större kuggarna i det ekosystem av tjänster som företaget byggt upp. Om du kan skapa engagemang i G+ kommer det alltså att kunna sprida ringar på vattnet i tjänster som sökmotorn och YouTube.

En genväg till fler följare
Men att få 100 nya följare är inte helt lätt. En förutsättning är att du att skapa och dela bra innehåll och också visa dem att du bryr dig om deras material. Det handlar helt enkelt om en aktiv närvaro.

Det finns dock ett antal verktyg och tjänster som kan förenkla processen betydligt. Säg att du har ett intresseområde. I mitt fall är det entreprenörskap. Det finns många fler än jag som är intresserad av det ämnet. Det du gör är att du använder ett verktyg för att hitta andra som är intresserade av samma ämne. Sannolikheten att de börjar följa dig tillbaka, när du börjar följa dem när de ser att du har samma intresseområde är mycket stor. Genom att enkelt hitta dina likar, kan du snabbt växa din följarskara!

Den bästa tjänsten för detta är GPlusData, som har koll på närmare 200 miljoner användare och över tre miljoner sidor (pages). I sitt enklaste utförande kan det ge dig värdefulla översikter kring exempelvis vilka i din stad eller ditt närområde som har och använder Google+. Du får också en enklare sammanfattning på personnivå, inklusive antalet cirklar som personen finns i, som låter dig avgöra om det är någon som kan vara värd att engagera sig i.

Här ser du en skärmdump från Gplusdata där jag sökt efter personer med samma intresse som jag:

Andra saker du kan hitta i GPlusData är till exempel snabbt växande communities och pages och där kan du hitta ännu fler Google+ användare med samma intresse som du.  En annan bra aspekt är att du baserat på språk kan du också hitta svenska toppanvändare.


För att få tillgång till all data behöver du skapa ett konto. Det kostar, men inte särskilt mycket (omkring 50 kronor i månaden) och om du är seriös i din satsning på Google+ så är det väl spenderade pengar.

Fler tjänster för att hitta dina likar

Circle Count – Rankar och listar användare utifrån antal följare och influens
Recommended Users – Sida som listat följare utifrån kategorier (en guldgruva om du bara vill hitta folk i en speciell nisch, som entreprenörskap i exemplet ovan)
GPlus-Rank – Där användare kan rösta fram intressanta profiler i G+
Circle+, tillägg i Chrome – Låter dig lägga till alla profiler på en sida till en cirkel med ett enda klick

Lägga till mig
Är det så att du finner mig, Christian Rudolf, författare av detta inlägg, finner du mig här på Google+


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar