Google

torsdag 28 juni 2012

Sammanfattning av Google I/O 2012 keynote

Har man sett en del event från olika företag så får man en uppfattning om hur det brukar vara. Googles keynote igår visades sig vara något utöver det vanliga. Nyheterna från företaget formligen haglade och hur man än ser på det så visade Google upp vilken enorm drivkraft de har på många områden.
Först ut på banan var den nya version av Android, Android 4.1 Jelly Bean. De bjöd på en del av allt det nya som kommer. Bland annat Google Voice som du kan använda i offline läge. Men det som kanske jag vart mest imponerad över var det nya Google Now. Där samarbetar maps, kalendern och söket så du kan optimera din dag med möten, resor och allt du ska göra. Du får förslag på resvägar med tidtabeller från olika transportmedel. Google presenterade även en del siffror och det är idag över 400 miljoner användare av Android och det tillkommer 1 miljon nya varje dag.

Efter det så presenterades den nya plattan Nexus 7. En platta på 7 tum som Asus varit med att ta fram. Tänker inte gå in på allt som den innehöll, men priset på en 8gb är runt 1800 kronor och för 16gb runt  2200 kronor.Sen kom kanske den största överraskningen Nexus Q. Ett klot som kommer fungera med Google Play och Youtube bland annat. En mediamaskin som använder molnet. Vem som helst kan koppla upp sig mot klotet och göra olika spellistor eller plocka fram en film. Man kopplar upp den mot TVn och ljudanläggningen i hemmet och styr den via sin Android. Prislappen är runt 2700 kronor.Andra nyheter som kom upp var appar till Android plattorna, iPad får vänta några dagar med sin uppdatering. Även nya appar till Android-mobilerna, även här får iPhone ägarna vänta några dagar.
Nya uppdateringar på maps och till Youtube kom fram.

Vic Gundotra äntrade scenen och presenterade Google+ Event. Det nya sättet att arrangera olika saker på nätet och irl. Det som man inte sett förut är att Event fungerar före, under eventet och efter eventet. Så arrangerar du en fest så kan du bjuda in folk. Deltagarna kan sen ta fotografier under festen och ladda upp direkt till eventet som efteråt kan vissas på eventet direkt i Google+. Allt integrerat med Google kalendern. Grymt!
Han avslöjade också att det nu finns 250 miljoner användare på Google+.Men mitt under presentationen av Vics presentation så kom Sergey Brin inspringandes och genomförde kanske den häftigaste produktdemon jag har sett, allt i en Hangouts On Air. Det hoppades fallskärm, cyklades, nerfirning i rep och till slut cyklade två killar upp på scen och levererade en påse med ett par Google Project Glass. Alla hade dessa på sig som utförde bedriften och det sändes ut On Air. Coolare än så blir det inte. Google Sverige ska vara stolta över att ha utvecklat Hangouts, det är stort.Jag hoppas jag fått med det mesta. Det var ett event av sällan skådat slag och det var enormt med nyheter så det är svårt att ha koll på allt.

Ska också tillägga att alla som var på plats, cirka 6000 pers fick den senaste Google Nexus, Nexus 7 och en Nexus Q. Inte illa. 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar